Humanost

Budimo humani: Porodica Uka treba našu pomoć za hranu i lijekove

Porodica Uka se već nekoliko mjeseci bori sa velikim finansijskim problemima. Petero ih je, a niko od njih ne radi, zbog čega mole sve dobre ljude da im pruže bilo kakav oblik pomoći kako bi se izvukli iz dugova i platili liječenje članova porodice.

Merjem Uka - Facebook

Majka Fatima Uka svoj apel je poslala na našu redakciju, kazavši kako je cijeloj porodici iz dana u dan sve teže:

“Suprug mi je obolio od PTSP-a, slijep je na lijevo oko i ležao je na psihijatriji… Nažalost, stanje mu se pogoršalo. Situacija je loša i sa mojom kćerkom koja je imala tumor dojke, zatim i pogoršan hormon rasta, liječi se, ima svoju terapiju”.

Terapija koju mora primati izuzetno je skupa jer mora jesti posebnu hranu koja ne sadrži hormonski sastav.

Za njenu hranu mjesečno treba izdvojiti 400 KM, a svaki njen odlazak u Mostar košta 50 KM.

Merjemin otac je demobilizirani borac kojem je operiran prije dvije godine tumor na mozgu.

Malenoj Merjem Uka i njenoj porodici potrebna je vaša pomoć. Budimo humani i pomozimo trinaestogodišnjoj Merjem u liječenju. Osim dječijeg doplatka, nemaju nikakav drugi oblik pomoći od države.

“Nemam od čega da platim liječenje, stalno prosim i molim ljude da mi daju pare. Znam da je mom suprugu teško da sjedi i gleda sve ovo, ne može raditi… Pomogli su nam već za Merjem, sad je ona tu s nama, ali opet me je strah da nešto ne krene po zlu. Gdje sam god predavala papire, obećavali su ali ništa nisu ispunili“, kaže.

Porodica se zahvaljuje onima koji su do sada pomagali njihovoj kćerki, dodajući da bi bez njihove pomoći djevojčica sigurno preminula.

Uplata sredstava u KM može se izvršiti na račun:

3386802504368236 na ime Uka Ali s pozivom na broj 45261342000.

Uplate iz inostranstva:

UniCredit bank dd BiH

IBAN BA39 3386 8028 6855 7258

Swift Code UNCRBA22

Broj računa 45261342101 na ime Uka Ali.

Sve dodatne informacije na broj +387 (62) 355-049, ulica Zuke Džumhura 74, Konjic 88400.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh