Humanost

Dječak je već imao nekoliko operacija – Ajdinovi zglobovi u sve lošijem stanju, treba mu pomoć

Porodica Žigonja iz Zenice godinama se bori da svome dječaku Ajdinu, koji je rođen s rascjepom kičmenog stuba i podvrgnut je brojnim operacijama, omogući dostojanstven život.

Ajdin Žigonja - Facebook

U njihovoj herojskoj i neumornoj borbi često im na put stanu vrtoglave cifre, koje porodica, nažalost, nije u prilici osigurati, zbog čega su osuđeni na milost dobrih ljudi koji su im i do sada nebrojeno puta pomagali, piše “Avaz“.

Novi izazov za porodicu Žigonja, kako priča otac Elvis, je prikupljanje novca potrebnog za pregled u Zagrebu.

Nažalost, Ajdinovi zglobovi su sve lošijem stanju. Zaboravljeni smo od institucija i prepušteni sami sebi i dobrim ljudima. Planiramo put za Zagreb, gdje bismo obavili pregled skočnih zglobova, da čujemo i mišljenje tamošnjih ljekara šta činiti dalje – govori Elvis.

Naime, Ajdina očekuje najmanje još jedna operacija kojom se postiže ukočenje zgloba.

Međutim, bojimo se šta će se dešavati do tada i kako sačuvati ostale dijelove tijela koji su ugroženi takvim stopalima, zbog čega bi voljeli čuti i mišljenje ljekara u Zagrebu. Ali, uz sve druge, redovne, troškove koje imamo, sada nas novac sprječava da idemo na taj pregled – govori Elvis.

Kako pomoći

Svi koji iz BiH žele pomoći porodici Žigonja mogu to uraditi uplatama u Intesa Sanpaolo banci Zenica, na ime: Ajdin Žigonja, račun banke: 154-001-00000019-10. Broj Ajdinovog tekućeg računa: 915791Z1Z66413.

Za uplate iz inostranstva: Intesa Sanpaolo Banka, Obala Kulina bana, 71000 Sarajevo. Primatelj: Ajdin Žigonja, Reisa Čauševića 11. IBAN: BA391542019991579154, SWIFT: UPBKBA22. Pejpal račun: zigonje@gmail.com


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh