Humanost

Majka četvero djece iz Jajca: “Više gladni, nego siti. Ako imamo ručak, nemamo večeru”

Glavna briga samohrane majke četvero maloljetne djece Azre Talić (43) iz Kuprešana kod Jajca je kako prehraniti porodicu, nakon smrti supruga u januaru 2015. godine.

Azra Talić - JajcePress.com

– Imam dva sina i dvije kćerke od 11, 10, 9 i 5 godina. I prije nam je bilo teško, jer smo živjeli od dnevnica, koje je suprug zarađivao kada je imao posla. Sada smo više gladni, nego siti. Ako imamo ručak, nemamo večeru – priča ova žena.

Dodaje da je rođena u Bugojnu gdje ima majku koja joj ne može puno pomoći, s obzirom na to da je i sama u teškom materijalnom položaju.

– Ne mogu sjesti na ulicu i prositi s djecom. Stid nas je. Stariji sin neće da ide u školu, jer nema šta obući. Žao mi je djece. Ni drva nemamo, a snijeg je na pragu. Kraj u kojem živimo je planinski, zime bude duge i teške – požalila se.

Azra Talić – JajcePress.com

Da situacija bude još gora, ona je oboljela od karcinoma i nije u stanju ništa raditi da bi sama stvorila bolje uvjete za život svojoj djeci.

– Prinuđeni smo tražiti tuđu pomoć. Sve nam treba. Zato molim sve one, koji mogu da nam pomognu, da nazovu na broj telefona 0644200461 – kaže Azra Talić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh