Humanost

Mali borac se vraća kući: Mak (8) je pobijedio tumor, njegova majka napisala emotivnu poruku

Nalazi krvi i ultrazvuk osmogodišnjeg Maka Hasića, kojem je u martu prošle godine dijagnostifikovana rijetka vrsta raka Burkitov limfom, su uredni, kao i snimak pluća. Ovo je potvrdila i Makova majka.

Mak Hasić - Facebook

Upravo sam primila vijest iz bolnice za posljednji snimak koji smo čekali. Snimak pluća, juče su nam saopštili da su nalazi krvi i ultrazvuk uredni, maloprije su nam potvrdili da su i pluća čista. Neke vakcine već znamo da neće morati ponoviti, za neke još čekamo da budu gotove analize. Uglavnom neće morati raditi čitavu revakcinaciju – napisala je Makova majka, piše “Avaz“.

Dodala je i kako će ovaj hrabri dječak imati kontrolu za mjesec u Sarajevu, a iduću za dva mjeseca u Istanbulu.

Biće potrebno još neko vrijeme za Makove rehabilitacije, pa planiramo boraviti na nekoj od naših planina. Čekamo da bude gotov nalaz ostalih antitijela i otpusno pismo i krećemo kući. Mak vam šalje srce i sve vas ljubimo – piše u postu.

Dječaku je krajem marta dijagnostifkovan rijedak i agresivan oblik ne-Hočkinov limfoma pod nazivom Burkitov limfom u četvrtom stadijumu. Radi se o brzoširećem tumoru, koji je ovaj dječak uspio pobijediti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh