Humanost

DJEČAK MEHMED ŠABIĆ IZ GRAČANICE IZDRŽAO I 16. OPERACIJU

– Naš dragi Meho Beton izdržao je i 16. operaciju koja je trajala punih pet sati!- objavilo je danas na Facebooku Udruženje Pomozi.ba koje je i pokrenulo akciju prikupljanja pomoći za operacije u Njemačkoj.

No image - Haber.ba

Dječak Mehmed Šabić iz Gračanice, koji je zbog izuzetne hrabrosti nakon stradanja u požaru prozvan Meho Beton, nastavlja svoju borbu, prnosi hayat.ba

Njegov otac kaže da je urađena operacija obje šake koje konačno liče na prave bokserske ruke.

-Još je rano za prognoze mada se svim srcem nadamo da smo ovaj put dobili funkciju. Mehmed kao i dosad hrabar, uporan, istrajan zajedno sa nama u naumu da ponovno zaigra basket sa svojom rajom i svojim šakama, i Ako Bog da blizu smo. Sad odmor više nego zaslužen, nove bitke ćemo malo staviti na stranu. Sine po stoti put kapa dole za sve što prolaziš i što si prošao junački, momački, fajterski bez premca- kazao je Mehin otac.

U požaru koji se desio 2017. godine, Meho, tada trinaestogodišnjak zadobio je teške opekotine.

Iako su mu ljekari davali samo jedan posto šanse za preživljavanje, s obzirom na to da je opekotinama bilo prekriveno 65 posto tijela, dječak se stojički bori sa brojim operacijama i svim drugim izazovima kojima je bio podvrgnut.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh