Humanost

Mahir Mujić je mladić koji je trčanjem prikupio 30.000 KM za oboljelu djecu

Ime Mahira Mujića često ćete vidjeti u tekstovima vezanim za humanitarne akcije i utrke, što su aktivnosti kojima ovaj mladić redovno potvrđuje laskavu titulu “Muškarca godine” koju je kući odnio u decembru 2018. godine, a sada najavljuje nove projekte i utrke.

Mahir Mujić- source.ba

“Prvu humanitarnu utrku završio sam u aprilu 2018. kada sam skupio 900 KM. Svaka je akcija bila posebna, ali ona od 200 km iz Sarajeva u Banja Luku za 11.052 KM je zaista posebna. Kompletan iznos sam prebacio malenoj lavici Dalal Omerović iz Bihaća koja je tada vodila životnu bitku, a danas je, Bogu hvala, zdrava i sretna sa svojom porodicom”, započinje priču mladi Konjičanin, koji već deset godina živi na sarajevskoj adresi.

Između ostalog, trčao je i za “Istinu i pravdu za Dženana Memića i Davida Dragičevića”, kao i za malenog Afana Selimovića, Riada Dubravca i Merjem Bašić. Kroz utrke je do sada prikupio nešto više od 30.000 KM.

“Sada u planu imam jednu veću humanitarnu akciju, ali ima još dosta toga što bi se trebalo odraditi kako bi se ona realizovala. Vrijedi istaknuti da se 6. jula u Konjicu održala humanitarna trka na deset kilometara gdje sam ja bio incijator, te sa Općinom Konjic realizovao ovu jako pozitivnu priču”, kaže Mujić, dodavši kako su tada skupili 2.000 KM za djecu s posebnim potrebama u Konjicu.

Nikada ne zaboravlja svoje male prijatelje za koje je trčao po cijeloj BiH. Redovno ih posjećuje, te ističe kako je ostao u kontaktu sa njihovim roditeljima i kako im često odlazi u kućne posjete. Raduje ga kada čuje da su djeca dobro i da je njihova porodica sretna i na okupu.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh