Humanost

Mostar: Članovi GSS obavili akciju spašavanja psića sa nepristupačnog terena

Psića su, pošto je spašen, zajedno odveli u Veterinarsku stanicu Mostar gdje je pregledan i ostavljen na promatranju.

No image - Haber.ba

Pet je dana psić lajao, zavijao i zazivao upomoć jer je bio zarobljen u veoma nepristupačnom dijelu… u provaliji obrasloj šipražjem i teško prohodnom i teško pristupačnom području uz Neretvu, prenosi “Bljesak“.

Komšije koji su čuli njeno zapomaganje pokušali su doći do njega i spasiti ga od sigurne smrti, ali bez uspjeha.

Na poziv volontera iz Animal Care centra, u pomoć stižu članovi Hercegovačke Gorska Službe Spašavanja Mostar i obavljaju vrhunski posao! Još su jednom pokazali i dokazali svoju stručnost, profesionalnost, požrtvovnost i humanost! Uspjeli su se provući kroz šipražje te izvući psića koji se zavukao u mračnu, hladnu i usku pećinu.

Psića su, pošto je spašen, zajedno odveli u Veterinarsku stanicu Mostar gdje je pregledan i ostavljen na posmatranje.

Sada je psić dobro iako je bio u stanju velikoga šoka.

Javila se i vlasnica psića koja ga je prije nekoliko dana udomila.

“Veliko hvala HGSS Mostar i Veterinarskoj stanici Mostar koji nesebično pomažu i nama i našim krznenim prijateljima!

Apel svim vlasnicima pasa – dobro čuvajte svoje ljubimce posebice ako ih vodite na Neretvu jer psi ne znaju koliko je Neretva brza i da može biti kobna za njih”, poručuju iz Animal Care Centra.

ACC i HGSS u akciji spašavanja

5 je dana psić lajao, zavijao i zazivao upomoć jer je bio zarobljen u veoma nepristupačnom dijelu… u provaliji obrasloj šipražjem i teško prohodnom i teško pristupačnom području uz Neretvu. Susjedi koji su čuli njeno zapomaganje pokušali su doći do nje i spasiti je od sigurne smrti, ali bez uspjeha. Na naš poziv, u pomoć stižu članovi Hercegovačke Gorska Službe Spašavanja Mostar #HGSSMostar i obavljaju vrhunski posao! Još su jednom pokazali i dokazali svoju stručnost, profesionalnost, požrtvovnost i humanost! Uspjeli su se provući kroz šipražje te izvući psića koji se zavukao u mračnu, hladnu i usku špilju. Psića smo, pošto je spašen, zajedno odveli u Veterinarsku stanicu Mostar gdje je pregledan i ostavljen na promatranju. Sada je psić dobro iako je bio u stanju velikoga šoka. Javila se i vlasnica psića koja ga je prije nekoliko dana udomila. Veliko hvala #HGSSMostar i #VeterinarskastanicaMostar koji nesebično pomažu i nama i našim krznenim prijateljima!Apel svim vlasnicima pasa – dobro čuvajte svoje ljubimce posebice ako ih vodite na Neretvu jer psi ne znaju koliko je Neretva brza i da može biti kobna za njih!

Gepostet von Animal Care Centar am Dienstag, 6. August 2019


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh