Humanost

Borba se nastavlja: Sunčica Ivanković na petu operaciju ide u septembru

Akcija prikupljanja novca za petu po redu operaciju malene Sunčice Ivanković još uvijek traje. Sunčici i njenoj majci Milici za troškove operacije potrebno je 20.000 KM.

No image - Haber.ba

Iza malene heroine su već četiri velike operacije u Rusiji, a ona i njena majka pripremaju se za veliku petu operaciju na Sveučilištu za očnu i plastičnu hirurgiju u Ufi u Rusiji. Zakazana je za 29. septembar 2019. godine.

Sunčica od rođenja ima atrofiju očnog živca koja je nastala usljed novorođenačkih konvulzija i krvarenja na mozak trećeg stepena. Djevojčica je bila potpuno slijepa i s raznim oštećenjima u psihomotornom razvoju. Majka i kćerka žive kao podstanari i od socijalne pomoći u Banjoj Luci te im pomoć dobrih ljudi predstavlja šansu za bolje sutra, prenosi “Klix“.

Svi koji žele donirati novac mogu to učiniti preko humanitarnog broja 1412, putem kojeg pozivom donirate 1 KM. Osim toga, novac možete uplatiti na žiroračun: 5620998135146636 na ime Milica Ivanković NLB Banka, a porodicu možete kontaktirati na broj 065 786 447.

Donirati možete i putem PayPal računa: milicatad@gmail.com


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh