Humanost

Velika dječija srca: Novac od prodaje kolača ispred crkve uplatili na račun oboljelog Ajdina Jahića

Grupa djece iz Lepenice kod Kiseljaka pokazala je da ima veliko srce. Oni su, naime, da bi pomogli dječaku Ajdinu Jahiću iz Lepenice, koji ima teži oblik skolioze i potrebna mu je operacija u Turskoj, napravili kolačiće u župnoj dvorani Župe Banbrdo te su ih prodavali ispred crkve.

Ajdin Jahić - Facebook

Dječica su sakupila 163 KM, a tom novcu biće pridodano još i sve će biti uplaćeno na račun za liječenje. Ovu humanitarnu akciju djece podržao je i župnik fra Stipan Radić.

Ajdinu Jahiću (15) je dijagnostifikovan teži oblik skolioze po tipu kifoskolioze te se jedino može operisati u turskoj klinici “Acibadem”, za šta je potrebno 50.000 eura ili u Francuskoj, gdje bi koštala 80.000 eura, piše “Avaz“.

Roditelje 15-godišnjaka ljekari su upozorili da zbog krivljenja kičme dolazi do pritiskanja nervnog sistema te je potrebna hitna operacija, jer Ajdinu prijeti opasnost od totalne paralize.

Za više informacija o Ajdinu i liječenju se možete javiti njegovom ocu Amiru Jahić na broj telefona +387 (0)62/791-866, ili njegovoj majci Zijadi Jahić na broj telefona +387 (0)61/761- 827. Pomoć za Ajdina možete uplatiti na broj žiroračuna: 3060382861177329. Račun je otvoren u “Addiko bank”, na ime Zijada Jahić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh