Humanost

Iz Merhameta Njemačke paketići za štićenike domova za nezbrinutu djecu u BiH

U okviru tradicionalne akcije pod nazivom “Kinder karawane” (Dječiji karavan), “Merhamet” Njemačke se ove godine pobrinuo da prigodne pakete dobiju sva djeca napuštena od roditelja, a koja žive u specijaliziranim ustanovama širom BiH.

Paketiće koje je obezbijedio “Merhamet” Njemačke dobili su štićenici: JU “Dom-porodica” Zenica, Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu, JU Dječiji dom “Mostar”, JU dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, JU Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević” Banja Luka te JU “Socijalno pedagoška životna zajednica” Bihać i njegove organizacione jedinice u Velikoj Kladuši, Ključu, Cazinu, Sanskom Mostu, Bosanskoj Krupi.

Pored toga, u saradnji s volonterima i uposlenicima “Merhametovih” regionalnih odbora širom BiH, za jedan broj djece bit će organiziran i zajednički ručak, javlja FENA.

– ‘Merhamet’ Njemačke izražava zahvalnost svim svojim dobrotvorima, a posebno njemačkim državljanima, koji u okviru ove akcije koja tradicionalno prati uskršnje praznike, nesebično učestvuju, a u ovoj tradicionalnoj akciji uvijek su u fokusu djeca. ‘Merhamet’ Njemačke posebno izražava zadovoljstvo zbog uspješne saradnje s centralom ‘Merhameta’ u Sarajevu, te regionalnim odborima ove humanitarne organizacije koja se svesrdno i blagovremeno stavlja na raspolaganje po pitanju organizovanja bilo kakvih humanitarnih akcija u BiH – kazao je predsjednik “Merhameta” Njemačke Nedim Kadirić.

Kadirić je dodao da je “Merhamet” Njemačke pokrenuo i akciju pod nazivom “Iftar i bajramski paketići”.

– Naime, sva djeca iz siromašnih porodica koje se hrane po ‘Merhametovim’ javnim kuhinjama dobit će bajramske pakete, a ovisno o stepenu priliva sredstava, bit će organizirani i iftari za starije siromašne osobe širom BiH. Sva sredstva prikupljena po osnovu vitri i zekjata takođe će biti utrošena za brigu o slabim, siromašnim i nemoćnim osobama širom naše domovine – kaže Kadirić, saoćeno je iz “Merhameta”, prenose Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh