Humanost

Vojkan Krstić iz Srbije pomogao povratnicima Hamidu i Hakiji u Višegradu

U gradu Višegradu, dva brata povratnika, Hamid i Hakija uputili su apel za pomoć koji niko nije čuo. Niko osim Vojkana Krstića. Regionalni humanitarac iz Beograda i načelnik Spasilačkog centra Srbije obišao je braću Šabanović i uručio im donaciju kako bi svoje pozne godine proveli u uvjetima dostojnim čovjeka.

Vojkan Krstić s braćom Hamidom i Hakijom - Faktor.ba

“Ja sam Srbin, ali po nacionalnosti čovjek. Duboko vjerujem da u iščekivanju podrške rođaka, kuma ili pobratima, komšija bi trebalo uvijek da bude prvi oslonac. Zato želim svojim primjerom da ponudim ruku prijateljstva i zahvalim braći Šabanović na povjerenju i prihvatanju pomoći koja je od srca”, poručio je Vojkan Krstić, ujedno načelnik Spasilačkog centra Srbije i uručio vrijednu donaciju građevinskog materijala kojom će osposobiti kuću Šabanovića za normalan i dostojanstven život.

“Na naše apele nije bilo odgovora. Dok Vojkan nije došao, nismo vjerovali da ovakvo čudo može biti istina. Ovo je pokazatelj da dobri ljudi još uvijek postoje. Beskrajno mu hvala i Bog ga sačuvao”, izjavio je Hamid za “Faktor“.

“Dosta je bilo ružnih stvari, vrijeme je da se dešavaju lijepe. Ovu misiju smatraću uspješnom kada svima na prostoru Balkana bude omogućeno da se vrate na svoja ognjišta, a komšije ponude ruku prijateljstva, kao što sam je danas ja ponudio braći Šabanović”, poručio je Krstić i pozvao sve privrednike i ljude dobre volje da pomognu onima kojima je najpotrebnije, ne gledajući pri tom ni vjeru ni naciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh