Humanost

Erminu Omeroviću, mladom golmanu koji je ostao bez ruke potrebna naša pomoć

Nakon što je doživio tešku povredu na radu mladi Ermin Omerović uz pomoć ljekara, lavovski se borio da sačuva desnu ruku. Na žalost, uslijed niza komplikacija bitka je izgubljena i Erminova ruka od šake pa skoro do lakta na žalost nije mogla biti spašena.

Ermin Omerovic-Screenshot-Facebook

“Ermin Omerović je momak koji završava srednju školu i odmah počinje da radi. Prva tri mjeseca prvog posla u životu i Ermin usljed nesretnog događaja gubi ruku. Dešnjak, ostaje bez desne ruke. Golman, ostaje bez osnovnog aduta da bi branio. Ali živ je, to je najvažnije od svega. Ruka se ne može nadomjestiti ali ipak postoji proteza koja mu može olakšati život, proteza koja ima 14 funkcija i koja će mu omogućiti da koristi i telefon, računar, da jede, pa čak da opet stane i na gol.

Cijena proteze je ogromnih 70.000 KM ali za nabavku je potrebno još oko 30.000 KM.

Porodica je skupila 24.000 KM, grupa iz Švedske pod nazivom ’20 kruna za čovjeka skupila je 18.000 KM’, a ostatak ćemo pokušati skupiti ovim apelom”, navode iz udruženja Pomozi.ba, prenosi “Radiosarajevo.ba“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh