Humanost

Dostavljena pomoć ugroženim porodicama u Livnu, Bosanskom Grahovu i Glamoču

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) saopćila je kako su za 25 socijalno ugroženih porodica na području Livna, Bosanskog Grahova i Glamoča dostavili neophodan namještaj (bolnički kreveti), ortopedska pomagala i pakete sa hranom.

No image - Haber.ba

Namještaj i ortopedska pomagala osiguralo je Humanitarno udruženje “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada, a pakete sa hranom Udruženje “Pomozi.ba” čiji su volonteri jučer sa pripadnicima deminerskog tima FUCZ dijelili pakete na području Livna i Bosanskog Grahova.

“Tim FUCZ-a iz Livna je u protekla tri dana (13., 14. i 15. februar) terenskim vozilom dostavljao je namještaj (novi bolnički kreveti), ortopedska pomagala i pakete s hranom za više od 25 socijalno ugroženih porodica na području Livna, Bosanskog Grahova i Glamoča”, saopćeno je iz FUCZ-a.

Naveli su da je namještaj i ortopedska pomagala osiguralo Humanitarno udruženje “Kap ljubavi” iz Tomislavgrada, a pakete sa hranom Udruženje “Pomozi.ba” čiji su se volonteri u četvrtak 15. februara pridružili deminerskom timu FUCZ-a i zajedno s njima dijelili pakete s hranom na području Livna i Bosanskog Grahova, piše “Klix.ba“.

“Ovaj tim FUCZ iz Livna nedavno je dostavio pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama socijalno ugruženim i starim osobama u Donjim Kazancima i Crnom Lugu u općini Bosansko Grahovo i u livanjskim selima Sajkovići i Radanovci koje je obezbijedio livanjski Crveni krst/križ i Uprava civilne zaštite Kantona 10”, stoji u saopćenju.

Udruženje “Pomozi.ba” i FUCZ imaju dugogodišnju saradnju u kojoj kroz razne vidove pomažu ugroženo stanovništvo kako kroz otklanjanje posljedica prirodnih nesreća, tako i pomažući socijalno ugroženo stanovništvo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh