Humanost

Povratnici u Janju kod Bijeljine: Šesteročlana porodica Mahalbašić treba pomoć

Porodica Mahalbašić vratila se u Janju kod Bijeljine 2002. godine. Šesteročlana porodica u kojoj je troje djece preživljava od 105 KM dječijeg doplatka. Najstariji član porodice je 63-godišnji Ramiz Mahalbašić koji je tokom agresije na BiH proveo 18 mjeseci u logoru Batković gdje je prošao kroz najveće torture.

Porodica Mahalbašić - Nap.ba

Ramiz je srčani bolesnik, a jedno od njegovo troje unuka je također bolesno. Ramizov sin Šefik nema stalni posao već ponekad radi za dnevnicu. Porodica Mahalbašić pozvala je dobre ljude da im pomognu. Njihova želja je da imaju kravu kako bi mogli na obližnoj pijaci prodavati mlijeko i tako preživljavati.

Ovoj porodici potrebna je pomoć i u prehrambenim artiklima, a sve troje djece idu u školu. Vrlo često ostanu i bez struje jer nemaju novca da plate račun.

Za detaljne informacije i način kako pomoći porodici možete se javiti organizaciji Svjetlo Nur Nur, prenosi “NAP“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh