Humanost

Majka ga napustila – Malom Igoru Starčeviću iz Doboja smiješi se život

Desetogodišnji dječak iz Doboja, zahvaljujući donacijama, nadomak je ispunjenja najveće želje. Sakupljen novac za operaciju, novac od gradskih vlasti dobiće za nastavak liječenja.

No image - Haber.ba


Igor Starčević (Foto: Arhiva)

Oboljeli dječak Igor Starčević (10) iz Malog Prnjavora kod Doboja nadomak je ostvarenja želje – da će živjeti i igrati sa vršnjacima fudbal. Zahvaljujući dobroti ljudi obezbijeđen je novac za njegovu operaciju tumora glave na italijanskoj klinici.

“Presretni smo, Igor, njegov otac Radislav i ja, što je obezbijeđeno neophodnih 30.000 maraka našeg učešća, što će uz sredstva Fonda zdravstva RS od 70.000 maraka biti dovoljno da otputujemo u Italiju na operaciju”, nije u petak krio oduševljenje njegov deda Marko Starčević, pričajući za “Novosti”.

Završetkom akcije 31. oktobra, pozivom na humanitarni broj kod Mtela i uplatom sredstava, skromnim prihodima od humanitarnih koncerata, donacijom iz Kabineta predsjednika RS, te drugim grupnim i pojedinačnim uplatama, obezbijeđen je neophodni novac.

image

Igor će moći da računa i na sigurnih 15.000 maraka od gradskih vlasti Doboja, koje će mu i te kako biti potrebne za putovanja i postoperativnu terapiju. Odluka opštinskih vlasti o ovome je već donijeta.

“Čekamo poziv sa Univerzitetske dječije klinike u Tiršovoj u Beogradu da dođemo na posljednje kontrolne preglede pred operaciju u Italiji. Prema nekim naznakama, operacija će biti obavljena do Nove godine, a Igor bi već za pravoslavni Božić trebalo da bude kod kuće”, radostan je i pored svega deda Marko.

Da podsjetimo, dječak je obolio od tumora krvnih sudova i limfe, majka ga je ostavila prije četiri godine, otac nadniči, pa je prešao da živi kod dede Marka. Mjesečno žive od 90 maraka koliko Igor dobija od dobojskog Centra za socijalni rad kao napušteno dijete i 30 maraka dedine invalidnine.

Za Igorovo potpuno izliječenje će i nakon operacije biti potrebno dosta truda ljekara i sreće, tako da je pomoć porodici Starčević i dalje potrebna. Zahvaljujući se svima na doprinosu u praćenju akcije, deda Marko je izrazio nadu da će njegov unuk, uz pomoć svih dobronamjernih i humanih ljudi, pobijediti u bici za život.

ŽIRO-račun za pomoć u lečenju Igora Starčevića je i dalje aktivan:

Unicredit Bank Mostar, Filijala Doboj, broj računa: 45173551000, transakcijski račun: 3383902500000568.

Za inostranstvo: 45173551101; SWUFT: UNCR BA 22; IBAN: BA39 3383 9028 7044 9194, na ime Marko Starčević.

(rtv bn)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh