Humanost

Šestomjesečni Arslan Kulačić hitno treba našu pomoć

Malom Arslanu Kulačiću iz Zenice koji je rođen 03.07.2017 je hitno potrebna naša pomoć.

Arslan Kulačić - Facebook

Advertisements

Pri samom rođenju dijagnosticiran mu je tumor na mozgu, tačnije tumor iz grupe primitivnih neuroektodermalnih tumora (PNET) odnosno po novoj klasifikaciji WHO iz 2016. iz grupe embrionalnih tumora. Dana 06.11.2017. godine, sa samo četiri mjeseca, Arslan je operisan u UKC Tuzla ali nažalost, iako je operacija bila uspješna, tumor se nakon izvjesnog vremena vratio i jos uvećao.

Budući da je Arslan još jako mali druga operacija nije moguća a terapija kojom je moguće njegovo liječenje može nastaviti u Turskoj, u klinici Acibadem, Istanbul…

Nakon što su doktori (dr. Memet Ozek I dr.Cengiz) u Turskoj pregledali Arslanovu dokumentaciju a nikako ne preporučuju operaciju već isključivo hemoterapiju koja trenutno nije izvodiva u Bosni i Hercegovini i koja bi se mogla uraditi jedino u Acibaden klinici, a koja traje približno 18 mjeseci i to:

  • İNDÜKSYON Terapija –u 3 sedmice uzima se jedna seansa, ukupno 5 seansi, približno 6 mjeseci.
  • İDAME terapija – 1 seansa se prima 30 dana, ukupno 8 seansi, približno će trajati jednu godinu.

Cijena samo ove terapije je 133.000 €, u tu cijenu nisu uključeni dodatni pregledi, krvne analize ili druge intervencije te Arslanov put do Turske jer zbog ozbiljnosti situacije nije moguće putovati komercijalnim nego specijalnim bolničkim avionom za koji je dodatno potrebno izdvojiti 12.000 €.

Arslanu je svaka sekunda bitna.

Možete pomoći uplatom na žiro račun otvoren u Sparkasse banci, koji se nalazi u nastavku teksta ili lično ocu Sabahudinu na telefon ili viber na broj: +387 62 002 136. Uskoro će biti aktiviran i humanitarni broj.

Takođe možete uplatiti i vašom karticom na GoFundMe site na LINKU.

Uplate u BiH:

Sparkasse Bank dd BiH

Sabahudin Kulačić

199-462-60542828-25

Uplate van BiH:

SWIFT CODE: ABSBBA22

Sparkasse Bank DD BiH

Zmaja od Bosne 7

71000-SARAJEVO

BENEFICIARY: BA39 1994 6260 5428 2825

Sabahudin Kulačić

HASE HUSEINOVIĆA BEGA 1G 72220 NEMILA-Zenica

PAY THROUGH:

SWIFT: GIBAATWG

1. ERSTE GROUP BANK AG WIEN


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh