Humanost

Potrebna pomoć porodici sa petero djece iz Visokog

Egzistencijalni problemi i nezaposlenost samo su neki od uzroka loših životnih uslova velikog broja bosanskohercegovačkih građana. Bračni par Husić iz Visokog i njihovo petero djece još jedan su primjer porodice koja svakodnevno vodi borbu za opstanak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kuća porodice Husić u Visokom - Anadolija

Žive u katastrofalnim uslovima. Godinama se nisu obraćali za pomoć, međutim, teška situacija natjerala ih je da sada potraže pomoć dobrih ljudi.

Advertisements

Najmlađi sin Ibrahim, rođen 2005. godine, ima epilepsiju i oštećenje mozga uslijed čega je njegov mentalni razvoj trenutno na nivou dvogodišnjaka. Fiziološke reflekse nema, pa roditelji moraju kupovati pelene za odrasle, te lijekove koji su dodatan teret za loše finansijsko stanje porodice.

Ostala djeca, osim jednog petogodišnjeg sina, imaju mentalne poteškoće zbog kojih ne mogu pohađati redovno školovanje.

Ova skromna porodica ne traži mnogo, prvobitno su se javili Udruženju ‘Obraduj nekog’ i tražili su samo hranu, međutim oni nemaju ni osnovni namještaj, počevši od ormara i plakara, tako da im je sva odjeća raspoređena po podu, zbog nedostatka kreveta djeca spavaju na spužvama na podu, šporet koji imaju ima ogromnu šupljinu, vodu sami pokušavaju prokopati do kupatila koje samo po sebi nije adekvatno, do skoro nisu imali ni ulaznih vrata već ih je deka koju su postavili na mjesto gdje trebaju biti vrata štitila od hladnoće“, saopštili su iz udruženja “Pomozi.ba“…

Ovih pet mališana odrasta u katastrofalnim uslovima. Otac povremeno radi teške i rizične poslove kako bi uspio prikupiti sredstva za život, ali porodica je došla do trenutka kada im je zaista potrebna pomoć.

Pojedine organizacije i pojedinci su već pokrenuli akciju prikupljanja hrane, garderobe i ostalih potrepština, a ova akcija usmjerena je na kuću, poručuju iz “Pomozi.ba”.

Porodica živi u Visokom i ko želi može ih i lično obići – adresa je: Križ 29/3, Tel. (+387) 064 446 9481 Husić Raza, Visoko.

Svoj doprinos pomoći porodici Husić možete dati na više načina. Pozivom na broj 17002, koji je jedinstveni humanitarni broj za veće telefonske operatere u BiH (BH Telecom, M:tel i Eronet), donirate 2KM.

Svoj doprinos možete također dati putem žiro računa, te PayPal-a:

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Za porodicu Husic
PayPal: paypal1@pomozi.ba (ili putem direktnog linka https://www.paypal.me/Pomozi).

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh