Humanost

Dječaku Bajri uskoro će biti ispunjena njegova najveća želja

Nakon što je u medijima objavljena priča o teškom životu 13-godišnjeg dječaka iz Kladnja, Bajre Hodžića i njegovog bolesnog oca, Muhameda Hodžića, reagovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

Bajro Hodžić - Facebook

Naime, Muhamed i Bajro Hodžić trenutno žive u neuslovnoj kući u kladanjskom selu Nočajevići, koja je dotrajala, a nedavno olujno nevrijeme je uništilo krov koji sada prokišnjava, te je inicijativu za rješavanje stambenog pitanja pokrenulo Humanitarno udruženje “Budimo ljudi” iz Srebrenika.

Iz kabineta ministra Ramića potvrđeno je da će Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, u saradnji sa Općinom Kladanj, osigurati sredstva za izgradnju nove porodične kuće za Hodžiće…

Načelnik Čavkunović je kazao da će Općina provesti korake ka rješavanju imovinsko pravnih odnosa, obezbjeđenja građevinsko-tehničke dokumentacije i dijela građevinskog materijala za novi stambeni objekat, kao i pitanje socio-ekonomskog statusa ove porodice.

S obzirom na neuslovnost stambenog objekta, u kojem se trenutno nalaze, i teške zimske uslove, Ministarstvo i Općina su pokrenuli proces zbrinjavanja Bajre i Muhameda Hodžića u privremenom smještaju, gdje će boraviti do završetka procedure i građevinskih radova na kući koja će biti izgrađena.

Tako će dječaku i njegovom ocu biti ispunjena najveća želja, te će uskoro moći mirno živjeti u vlastitom i toplom domu.

“Imam uplaćenu užinu u školi od žene koja živi u Holandiji. Nisam gladan, a pošto sam u kući s ocem, on kuha i pazi na mene. Moja najveća želja je da imam svoju kuću. Trenutno otac i ja spavamo u istoj sobi, a ja bih volio, znate, imati svoju i na zidovima postere Bayerna ili Želje, koji su moji omiljeni klubovi”, kazao je Bajro.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh