Humanost

1.750 NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA ZA MALIŠANE SLABIJEG IMOVINSKOG STANJA

Humanitarno udruženje “Ruku na srce” jučer je u Bosanskom kulturnom centru u okviru projekta “Nijedno dijete bez paketića” podijelilo 1.750 novogodišnjih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo.

Podjela paketića u Sarajevu - PR/Haber.ba

Pored podjele paketića djeca su imala priliku pogledati i novogodišnju predstavu koju su pripremili volonteri Udruženja, učestvovati u kreativnim radionicama te se družiti sa Djeda Mrazom. Na realizaciji projekta u protekla četiri mjeseca radilo je oko stotinu mladih ljudi, većinom studenata, a dodatni broj paketića bit će podijeljen u narednim danima širom Bosne i Hercegovine.

Naglašavajući činjenicu da se projekat realizuje sedmu godinu zaredom, predsjednica Udruženja “Ruku na Srce“, Enisa Tiro, istakla je kako projekat iz godine u godinu raste. “2010. godine kada smo prvi put realizovali projekat pripremili smo 260 paketića za najmlađe, a ove godine smo došli do brojke od 1750 novogodišnjih paketića. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih naših volontera na koje sam izuzetno ponosna, a koji nesebično izdvajaju svoje slobodno vrijeme zbog dobrobiti drugih. Posebnu zahvalnost dugujemo svim sugrađanima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta“, navela je Tiro te podsjetila da Udruženje osim ovog projekta tokom godine realizuje i druge aktivnosti kao što su “Doniraj – vama bespotrebno, nekom korisno“, akcije prikupljanja školskog pribora, podjelu bajramskih paketića, držanje instruktivne nastave za školarce, te realizaciju humanitarnih izložbi umjetničkih radova pod nazivom „Srca osjećaju, ruke stvaraju“.

“Druženje sa Djeda Mrazom i podjela paketića mnogo znače našoj djeci. Već danima su sa nestrpljenjem čekali ove trenutke i zaista veliko hvala svim volonterima i volonterkama na trudu”, poručio je jedan od roditelja.

Paketići su ove godine obradovali djecu uzrasta do 14 godina iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo, djecu uključenu u program “Jačanje porodice“ pri organizaciji SOS Dječija sela Bosne i Hercegovine, djecu iz Udruženja oboljelih od multiple skleroze Kantona Sarajevo, prvačiće OŠ “Hašim Spahić“ iz Ilijaša, djecu iz OŠ “Grivice“ – izbjegličko naselje Ježevac, djecu iz OŠ “Kamenica“ kod Zvornika i djecu iz dnevnog centra iz Soluna – Olovo . Također, članovi Udruženja nastojali su izaći u susret i mnogobrojnim porodicama koje su se obratile Udruženju za pomoć.

Ovogodišnju realizaciju projekta “Nijedno dijete bez paketića“ pomogli su mnogobrojni sugrađani kao i mediji promocijom projekta. Između ostalih, najveću zahvalnost organizatori iskazuju zlatnim i srebrenim sponzorima, koji su uveliko omogućili dostizanje brojke od 1750 paketića. Ovogodišnji zlatni sponzor je: Megamix d.o.o., koji već petu godinu zaredom podržava ovaj projekat. Srebreni sponzori projekta su: ENERGOINVEST Sistemi upravljanja energijom d.o.o SARAJEVO, GS-Tvornica mašina Travnik, MistralTechnologies i ATACO d.o.o. Mostar. Značajnu podršku pružile su mnogobrojne osnovne i srednje škole, vrtići, asocijacije studenata različitih fakulteta kao i mnoge kompanije, udruženja i sportski kolektivi sa područja Kantona Sarajevo, ali i šire, koji su prepoznali plemeniti cilj projekta.

Udruženje “Ruku na srce“, vođeno ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama, okuplja studente svih fakulteta u Sarajevu i šire, ali i druge mlade ljude, koji pored svojih obaveza slobodno vrijeme posvećuju i humanitarnom radu. Udruženje djeluje pod motom “Znamo da ne možemo promijeniti svijet, ali ponekad je i malo dovoljno da nečiji svijet učinimo ljepšim”. Iza Udruženja je mnogo uspješnih projekata o kojima možete saznati više na www.rukunasrce.ba.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh