Humanost

Muke porodice Ahmetović iz Kaknja: Kako da tročlana porodica preživi s devet maraka mjesečno?

Porodica Ahmetović živi u oronuloj baraci na periferiji Kaknja. Mejdina se brine o teško oboljelom suprugu Izetu, demobilisanom borcu, kojem je već četiri puta operisana kičma. Za njegovu mjesečnu terapiju moraju izdvojiti 180 KM, a porodica je bez ikakvih primanja.

Porodica Ahmetović - Avaz.ba

Kćerka Amanda pohađa peti razred OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” i dobra je učenica, piše “Avaz“…

Mejdina je primorana svaki dan vani skupljati drva da bi zagrijala prostoriju u kojoj leži njen suprug.

“Teško je živjeti na ovakav način. Danas imam šta naložiti, a sutra ko zna. Trebao bi 23. januara u Tuzlu na još jednu operaciju. Vjerujete da ne znam kako će otići do Tuzle. Niko nas ne pita kako preživljavamo s devet maraka, koliko dobivamo za dijete. Da nije učiteljice Dragane koja se brine da moja Amanda svaki dan u školi dobije sendvič, dijete ne bi imalo šta jesti”, kroz suze govori Mejdina.

Dok je Izet bio sposoban, brinuo se o porodici. Radio je na dnevnicu, a sada je sve palo na leđa njegove supruge.

“Kada si bolestan, imaš samo jedan cilj, ozdraviti i brinuti se o svojoj porodici. Ja to trenutno nisam u stanju i najteže mi je zbog toga”, govori Izet.

Svi koji žele pomoći Ahmetovićima to mogu učiniti uplatom na žiroračun otvoren u ASA banci na ime Izet Ahmetović 2408963190022 134-020-01072679-53.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh