Humanost

I ovo je BiH: Banka otpisala kredit porodici oboljelog dječaka!

Teška životna borba porodice Đukić iz Kuljana nije ostavila ravnodušnim rukovodstvo Addiko banke Banjaluka, koje je odlučilo da im otpiše sav preostali stambeni kredit u iznosu od 82.500 maraka.

porodice Đukić - Blic.rs

Od novembra prošle godine život Dragane (35), Radijana (33), Sare (10) i Jovana (2,5) promijenio se iz temelja: dječaku je otkrivena leukemija, a tri mjeseca kasnije, zbog stresa i brige, Radijan je jedva preživio pucanje srčane aorte, piše “Blic“…

Uprkos teškoj situaciji, Đukići su sve vrijeme redovno otplaćivali rate kredita, bez ijednog dana kašnjenja.

“Imajući u vidu zaista teško stanje u kojem se porodica Đukić našla, odlučili smo da pomognemo i u potpunosti im otpišemo stambeni kredit. Željeli smo im barem na ovaj način olakšati liječenje djeteta”, kaže Mario Ivanković, direktor Addiko Banke a.d. Banjaluka. Ivanković ističe da, u skladu sa mogućnostima, nastoje pomoći različite projekte i aktivnosti, kako bi unapredili lokalne zajednice u kojima djeluju.

“Iako uglavnom djelujemo kolektivno, pomaganjem institucija i organizacija, ovaj smo put odlučili napraviti izuzetak, imajući u vidu zaista specifične okolnosti u kojima se naš klijent, Radijan Đukić, našao”, navodi Ivanković.

Radijan i Dragana su sa olakšanjem primili vijest da im je Addiko banka otpisala cijeli kredit. Kažu, bez obzira na tešku situaciju u kojoj su se našli i na velike troškove liječenja, uvijek su pronalazili načine da rate otplaćuju na vrijeme.

“Hvala Addiko banci što su nam izašli u susret i otpisali kredit. Riječ je o zaista velikom iznosu i neizmjerno smo im zahvalni na ovom plemenitom gestu. Ne znam kako bi otplatili kredit da nam nije otpisan. Moje liječenje i liječenje djeteta košta mnogo i zbog toga smo neizmjerno zahvalni svim ljudima dobre volje koji su nam dosada pomogli kao i onima koji nam nude pomoć. Nekako nam je i lakše u ovim teškim trenucima kad znamo da imamo prijatelje i da smo okruženi humanim ljudima”, kaže Radijan.

Đukići su u kraju poznati kao vrijedna i poštena porodica, koja živi od svog truda i rada. Iako se Jovan i Radijan trenutno oporavljaju, njihova borba još uvijek traje.

“Svakog ponedeljka Joco vadi krv, pa tako pratimo stanje, koje još varira”, priča majka Dragana i dodaje da dječak naredne dvije godine mora da pije lijekove koji mjesečno koštaju 90 eura.

Radijan, iako je dobro podnio zahtjevnu operaciju u Kliničkom centru Vojvodine, teško se kreće. Ova porodica nema nikakve prihode – Dragana ne može da radi jer Jovana stalno vodi na pretrage, a i non-stop mora da bude suprugu pri ruci. Djevojčica Sara je uz majku, oca i brata i pomaže koliko god joj njene mlade godine to dozvoljavaju.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh