Humanost

DA LI JE NA POMOLU VELIKI SKANDAL SA GLADNIM DJEČAKOM ALENOM? Njegova mama…

Čitavu regiju dirnula je priča o gladnom dječaku Alenu.

Dječak Alen - Screenshot

Međutim, na pojedinim Facebook grupama pojavile su se i informacije da priča i nije sasvim istinita, posebno kada je riječ o težini kancerozne bolesti koju majka ima (iz nalaza koji su objavljeni možemo razumjeti da je u pitanju kancer jajnika u 1. stadiju) i odnosima unutar familije, piše “Doznajemo“…

Advertisements

Humanitarka Azra Velagić Macić napisala je ovo: “Dijete koje umire od gladi ne traži bicikl i neke gluposti. Ova porodica je dobro poznata, posebno njihova mama koja godinama na bezobrazan način i neistinama želi ostvariti korist. Puno toga lošeg se ima reći za ovu porodicu. Obraćala se udruženju koje vodim za pomoć. Kada sam joj tražila nalaze počela je vrijeđati, proklinjati i psovati. Onakav jezik nema vjernica, niti i jedna pristojna žena.

…Svako humanitarno udruženje koje je pomagalo ovoj porodici i sa kojima je ona imala kontakt brzo je uvidjelo ko je ona i zbog toga joj više niko ne želi pomoći. Stariji sin je navodno džeparoš, odbija poslove koji mu se ponude, jednostavno mu super da mu drugi šalju novac od kojeg će on da se provodi“, navela je još.

Portal “Doznajemo” prenosi i sljedeću prepisku (možete je pogledati ispod) iz koje je posebno zanimljiv dio u kome građanin tvrdi da je majka 9-godišnjaka prije dvije godine u još jednom humanitarnom apelu dobila šporet na drva i da je tada tvrdila da nema muža (a sada navodi da je suprug nedavno umro, op.prir.).

Ispod možete pogledati i video prilog vezano za ovo što spominje građanin…

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh