Humanost

RAK I DIJETE U ISTOJ REČENICI RODITELJI NE ŽELE ČUTI NIKAD U ŽIVOTU

Na pitanje zašto su oboljeli, nauka još nema objašnjenje, ali na pitanje djeteta zašto mora ostati samo u bolnici, teško je dati odgovor.

Na pedijatrijskoj klinici u Sarajevu 130 kilometara daleko od doma utočište u Roditeljskoj kući pronašla je porodica Vejsić iz Tešnja..

Spoznaja o malignoj bolesti djeteta mijenja život porodice iz temelja. Teška bolest djeteta zapravo je bolest cijele porodice, piše “Hayat“…

Leukemija je najčešća i čini trećinu svih malignih bolesti kod djece. Trinaestogodišnja Anela oboljela je od akutne mijeloične leukemije, a u borbu sa ovom bolešću hrabro je krenula odlučna da dobije najveću bitku, bitku za život…

Roditeljska kuća sada je dom njenim roditeljima, Adelu i Jasminki, a Anela im se pridružuje u pauzama od terapija.

Liječenje od malignih oboljenja je težak i mukotrpan proces, zahtijeva ogromnu fizičku i psihičku snagu, a istraživanja su dokazala da je izlječenje uspješnije ukoliko porodica stalno boravi uz dijete, uz adekvatnu podršku i pozitivne roditelje.

Održavanje porodične atmosfere dokazano poboljšava opću zdravstvenu sliku djeteta i mogućnost njegovog izlječenja, a tome itekako doprinose uposlenici Roditeljske kuće koji pomoću radionica, igre, razgovora i tople riječi pomažu porodicama da prebrode najteže trenutke..

Više pogledajte u priloženom videu:

 


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh