Humanost

Nova životna drama Mime Šahinpašića

Kako saznajemo od Predsjednika “OTVORENE MREŽE” dr. Almira Čehajića – Batka koji je bio u posjeti kod Mime Šahinpašića na UKCS-u, na odjelu nefrologije, zdravstveno stanje novinara Mime Šahinpašića je veoma teško.

Mimo Šahinpašić - Udrimuski.ba

Advertisements

Naime, nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina je hitno smješten u bolnicu.

Po onome što se saznaje, funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala. Kako je rekao dr. Almir Čehajić, na UKCS-u na odjelu nefrologije, poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijaliznim putem.

Nakon nekoliko obavljenih dijaliza Mimo se osjeća malo bolje, ali i spoznaja da poslije silne borbe za život i transplantacije od prije skoro 17 godina, njegova jedina mogućnost je retransplantacija bubrega.

Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasemo Mimi život.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh