Humanost

Dječak Kenan zaplakao kada su dobri ljudi odlučili da mu naprave kuću

Još jedna od onih priča, koje čovjeka ne mogu ostaviti ravnodušnim dolazi nam iz naselja Seljublje kod Kalesije.

Kenan Hamidović - NKP

Radi se o petnaestogodišnjem dječaku Kenanu Hamidoviću, kojeg je majka napustila kada je imao dvije godine, a koji sada živi sa ocem, koji je teško obolio. Njih dvojica žive u šupi, bez vode, struje, kupatila i hrane, piše “NKP“…

Napaćeni dječak ima samo jednu želju, da ima svoju kuću, da ne spava više u šupi koja prokišnjava.

Dijaspora je čula za ovu tešku ljudsku priču i odlučila pokrenuti akciju za malog Kenana. Akcija je pokrenuta u Austriji od velikog humaniste Dževada Islamovića, a u akciju se uključila i HO “Budimo ljudi” iz Srebrenika.

Izgradnja kuće je već počela, ali su potrebna još uvijek velika sredstva da bi se ispunila dječakova želja i kako bi se uselio u novu kuću

Evo prilike da svi oni koji mogu na bilo koji način pomognu Kenanu i njegovom ocu, koji godinama već u samoći i mraku, napušteni i zaboravljeni od svih, ne žive, već preživljavaju.

Kako su nam kazali u H.O. “Budimo ljudi”, kada je počela izgradnja kuće, dječak Kenan nije mogao sakriti suze radosnice.

Iz H.O. “”Budimo ljudi” iz Srebrenika, apeluju na dijasporu širom planete, ali i sve dobre ljude iz Bosne i Hercegovine da se uključe u akciju izgradnje kuće za Kenana Hamidovića.

Za više informacija o ovom slučaju možete kontaktirati gospodina Zaima Bešića, jednog od pokretača ove akcije u BiH na broj telefona (+387) 060 342 4276 ili posjetiti dječaka i njegovog oca lično u naselju Seljublje kod Kalesije.

Na Facebook stranici “Budimo ljudi” možete pratiti svakodnevno izvještaj sa terena i kako teku radovi na izgradnji kuće, kao i fotografije. Ugradimo svi po jednu ciglu i podarimo ovom dječaku barem malo svjetlosti u životu i barem da jedna dio djetinjstva provede u sreći.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh