Humanost

POTRESNA PRIČA IZ TUZLE: Samohrana majka moli za pomoć, muž je napustio, djeca gladna!

Na adresu portala “Cazin” stigao je apel čitatelja. Damir je izrazio molbu da se javnost upozna sa nesretnom pričom samohrane majke iz Tuzle.

Samohrana majka sa djecom - Cazin.net

Neimaština, glad i bijeda svakodnevica je u kojoj Enrijeta živi i sama odhranjuje svoju djecu. Muž ju je napustio kada je bila u drugom stanju sa trećim, sada već rođenim, djetetom.

Ovih dana posjetili smo Enrijetu i njeno troje djece koji žive u jako teškim uslovima. Tama, glad i bijeda nešto je što svakodnevno poživljava samohrana majka troje maloljetne djece. Od njih troje dječice najstarija je od 4,5 godine, druga djevojčica od 3 godine, prelijepe dvije djevojčice i jedan mali dječak koji ima tek 50-tak dana.

Nemaju nikakvu pomoć. Djeca su gladna i promrzla. Nemaju nikakva primanja.

Jedino od čega žive je pomoć dobrih ljudi, kroz suze priča majka Enrijeta. Otac maloljetne djece napustio je njihovu kuću, još prije 8 mjeseci, dok je bila trudna sa malim dječakom, ne želeći ih vidjeti.

Život je jako težak, nadvili se neki sivi oblaci pa nikako da zasja ovim melecima i da ih krene u životu. Trenutno žive u kući koju im je na korištenje dao jedan gospodin ogromnog srca. Jako trošan smještaj, pun vlage i urušenja, ali njima je to sve što imaju. Hladno je, puše u sobu sa svih strana, maleni dječak umotan u dekice svijo se u majčino naručje dok dvije prelijepe djevojčice trčkaraju po sobi i znatiželjno prekopavaju hranu koju sam im donio.

Bilo je tu svega za njih, mnogo hrane, slatkiša, ali djeca kao djeca razgledala su to nekako kao sa nevjericom da je to sad sve njihovo.

Porodica je nastanjena u Miladijama u Skopljanskoj ulici na broju 24. Za sad drva imaju, ali ne i peć na kojoj bi majka mogla skuhat hljeb i ispeći u rerni. Drva se brzo zgore pa trošna kuća noću mnogo postaje hladna.

Potrebna im je hrana, odjeća, obuća, ugalj i još toliko toga za život. Maleni dječak nema ni zdravstveno osiguranje. Zato molim sve humane ljude da i ovaj put budemo zajedno i da pomognemo ovim melecima i njihovoj majci da prezime ove minuse, da imaju hranu.

Naše malo njima znači sve, budimo humani!!

Kontakt telefon: (+387) 062/481-955

Uz pristanak majke otvorio sam račune za pomoć ovoj porodici. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na brojeve žiro računa u prilogu:

PayPal: veliko.srce@hotmail.com

RAČUN ZA UPLATE U KM: 1543029981518991
INTESA SANPAOLO BANKA dd BOSNA I HERCEGOVINA OBALA KULINA BANA 9 a, 71000 SARAJEVO
Na ime: Damir Džambić
SVRHA DOZNAKE: Pomoć za Enrijetu i njeno troje djece

RAČUN ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA INTESA SANPAOLO BANKA dd BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9 a, 71000 SARAJEVO
FULL BENEFICIARY NAME: Damir Dzambic
IBAN CODE: BA39 1543029981518991
SWIFT CODE: UPBKBA22 ili SWIFT CODE: UPBKBA22XXX, zavisno iz koje zemlje šaljete.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh