Humanost

Poslušajte dirljivu poruku 6-godišnjeg Ajdina čiji su roditelji sakupili 100.000 KM za operaciju

Apel za pomoć šestogodišnjem Zeničaninu Ajdinu Žigonji, koji je rođen sa dijagnozom rascjepa kičmenog stuba, urodio je plodom.

Advertisements

Naime, zahvaljujući solidarnosti i humanosti bosanskohercegovačkih građana, Ajdinovi roditelji Elvis (32) i Dženana (32), sakupili su kompletan iznos od čak 100.000 KM neophodan za prevoz, smještaj i iznimno kompleksnu operaciju na istanbulskoj klinici Acibadem. O apelu za pomoć u nekoliko navrata pisao je i naš portal, a nakon što se na Ajdinovom žiro računu našlo 100.987 KM, javio nam se njegov otac Elvis, kako bi se zahvalio svima na porukama i pozivima iz cijelog svijeta, kao i svim portalima koji su dijelili njegov apel i uputili podršku.

“Ogromnu zaslugu i doprinos u našoj borbi učinili su i svi portali koji su me podržali i ja im se ovom prilikom svima zahvaljujem, jer bez vaše pomoći jako bi bilo teško doprijeti da se naš apel daleko čuje. Naročito bih se želio zahvaliti portalu Avaz.ba, koji je nekoliko puta objavio naš apel i na taj način mnogo doprinio da prikupimo neophodna sredstva za našeg Ajdina”, rekao je otac Elvis.

Zahvalio je i svim dobrim ljudima, rodnoj Zenici, cijeloj BiH, Sandžaku, građanima Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, koji su ga zvali i uplaćivali svoje donacije za liječenje malenog Ajdina.

“E sad, moja dijasporo, znam da vam je teško, da ste rasuti svuda po svijetu, ali šta bi mi bez vas, bez vaše pomoći i podrške, budite ponosni i znajte da ste vi ti koji bolesnima dajete nadu u našoj zemlji, nadu koju im je njihova zemlja uskratila. Budite sigurni da bi bez vas bilo jako puno gladnih, žednih, bosih i umrlih, zato vam kažem budite ponosni, jer ja jesam i moram vam reći još jednom – šta bismo mi bez vas!”, poruka je ushićenog Elvisa.

Prema njegovim riječima, Ajdinovi nalazi su proslijeđeni turskom doktoru Ahmetu Alanaju, koji će ih pregledati i odrediti datum operacije sa svojim saradnicima, a jedan od njih će biti i doktor Memet Ozek, koji je radio i prvu operaciju.

“Sada je pred nama onaj teži dio naše borbe, a to je iščekivanje datuma i sama operacija. Ali vi ste svoje uradili, sad nam ostaje molitva i vjera u Allahovu pomoć da će se, ako Bog da, i ova operacija okončati bez problema. Nadam se da je dragi Allah zadovoljan našom putanjom kroz ovo iskušenje, a nadam se da ste i vi sa našom transparentnošću i iskrenošću i hvala vam za svu moralnu i finansijsku pomoć. Hvala vam što ste nam olakšali put u našoj borbi koji uz Allahovu pomoć i nije bio tako težak, drago nam je što je naš Ajdin dotakao vaša srca i što ste vidjeli kakav je on uistinu dječak i mi roditelji se jako ponosimo njim”, rekao je Elvis.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh