Humanost

Human gest potpredsjednice Parlamenta FBiH: Vesna Švancer plaća liječenje bolesnog dječaka Muhameda

Vesna Švancer, dopredsjedavajuća Parlamenta FBiH napravila je gest za pohvalu, a njen primjer mogao bi biti vodilja za mnoge političare u BiH. Usrećila je teško bolesnog dječaka Mehmeda Begovića.

Vesna Švancer - Facebook

Advertisements

Dječak je Mehmed Begagić, živi sa samohranom majkom Adisom u Zenici. Ima problema sa rastom i razvojem.

Vesna Švancer, od ranije poznata kao humanista i borac za ljudska prava, za Muhamedovu bolest čula je sasvim slučajno. Za dječaka je čula preko žene iz Zenice po imenu Hasna.

“Hasnu sam upoznala slučajno, ne na baš ljepom mjesto, tačnije, kod doktora u porodičnoj ambulanti i tu je počela naša priča o djeci. Razgovarale smo o svemu i tako je započelo naše prijateljstvo. Ta žena mi je ponudila da mi pomogne. Puno sam joj zahvalna na svemu. Uzela mi je podatke i kazala da će pokušati nešto da učini”, priča Adisa Begagić, Mehmedova majka.

Ta pomoć značila je upoznavanje Vesne Švancer sa Mehmedovim problemima, nakon čega je uslijedila brza reakcija i pomoć.

“Došla sam kući i nazvala Vesnu Švancer i pitala, da li je moguće da pomogne ovom mališanu. Nije se dvoumila ni trena i pitala o čemu se radi. Ubrzo je javila da želi obići njegovu porodicu. Susret sa našom humanitarkom izmamio je suze kako meni, tako i Mehmedovoj porodici. Kad bi svi ljudi bili poput nje i naši mališani ne bi patili ovoliko. Vesna Švancer je u kratkom roku omogućila sredstva za nabavku ljekova koji su potrebni Mehmedu”, kaže Hasna T.

Mehmedu (8 godina) iz okoline Zenice, potrebna je svakodnevna njega majke, koja zbog njegove bolesti nije u mogućnosti da radi i zarađuje za život. Njegova bolest je složenog karaktera, kao i samo liječenje.

Vesna Švancer je majci bolesnog dječaka uručila finsijska sredstva od 600 KM i obavezala se da će nastaviti uplaćivati dio sredstava od 200 KM svakog narednog mjeseca, koja će biti dovoljna za liječenje malog Mehmeda.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh