Humanost

Hitno potrebna pomoć nani Sadiji iz Srebrenice

Nana Sadija izgubila je u ratu dva sina (treći sin je preživio), izgubila je u ratu i muža, a sada je nana Sadija izgubila i vid.

Advertisements

Sinove joj ne možemo vratiti, muža joj ne možemo vratiti, ali vid uz Božiju pomoć možemo.

Nana je išla u dvije različite klinike i za operaciju joj je potrebno samo nekih 3.500 eura. Kada kažem samo, uistinu mislim da je to tako mali iznos za tako veliku stvar kao što je vid. Trenutno ne znamo koji je procenat vida koji može biti vraćen operacijom ali koliko god da se vrati dobro je, jer nema potrebe objašnjavati koliko nam je svima važna blagodat vida.

Sadija Mujić živi u mjestu Žanjevo (drugi naziv Abdulići) koje je oko 30 kilometara udaljeno od Srebrenice. Ja sam se prije pola sata vratio od nane i ove informacije donosim iz “prve ruke”. Nana kaže da joj do sada nikada niko nije pomogao, ni vladine ni nevladine organizacije, samo povremeno neko od komšija, a komšija je malo oko nje, svega je nekoliko kuća u tom mjestu.

Kad je priupitah za muža i djecu, pođe da plače, a to joj dodatno povećava bol u očima i glavi te sam prebacio na drugu temu i počeo je ubjeđivati da će od sada biti bolje i da ćemo ako Bog da skupiti novac za operaciju očiju. Nani je ostao jedan sin i sada njih dvoje žive sami, a od primanja imaju par stotina maraka invalidnine, od čega većina ode na lijekove.

Zadnjih nekoliko mjeseci ja sam se prvenstveno bavio većim projektima, gdje se u sklopu samo jednog projekta pomaže i po nekoliko stotina ljudi svaki dan i nisam imao vremena da odem do nekih pojedinačnih slučajeva. Međutim, kada sam čuo za ovu nanu i njenu sudbinu morao sam da odem da je posjetim, a to me je vratilo u vrijeme samog nastanka Pomozi.ba organizacije. Vratilo mi je taj neki osjećaj koji se ne može riječima opisati i podsjetilo me šta znači vratiti nekome nadu u trenutku kada je mislio da nade više nema.

Ponovo bih vas zamolio sve da podjelite ovaj apel i da se svako u zavisnosti od svojih mogućnosti uključi u akciju pomoći kako bi ovoj ženi, koja je proživjela toliko toga, barem vratili ono što svi mi uzimamo zdravo za gotovo, a to je vid.

Elvir K.

Svi koji žele pomoći mogu to uraditi na dole navedene načine.

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Za nanu Sadiju

Paypal: paypal1@pomozi.ba


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh