Humanost

Samohrana majka prinuđena da prosi

Samohrana majka Edita Kamenac (38) iz Bihaća kaže kako je prisiljena prosjačiti da bi prehranila dva maloljetna sina i kćerku, a zbog teške situacije u kojoj se nalazi prošle godine pokušala je sebi oduzeti život.

Edita Kamenac - Nezavisne

Advertisements

Kaže kako je prije pet godina imala operativni zahvat kojim joj je odstranjen rak na grliću materice, te da je od tada neprestano prate zdravstveni problemi. Majka s djecom živi podstanarskim životom nakon što im je prije pet godina izgorjela kuća u bihaćkom naselju Hanjac, gdje su živjeli. Dodaje kako su tada počeli njeni životni brodolomi jer ju je napustio suprug, ostavivši je da se sama brine o djeci.

“Nikada nisam prosila, a sada sam prinuđena da na taj način pokušam zaraditi novac kako bih prehranila svoju djecu”, pišu “Nezavisne“…

“Često doživljavam probleme i neugodnosti, najčešće od policije i vlasnika ugostiteljskih objekata koji me tjeraju i zabranjuju da prosim”, kaže Edita.

Stambeni problem je, kako kaže, pokušala riješiti tako što je lokalnim vlastima podnijela zahtjev za stambeno zbrinjavanje u okviru projekta izgradnje zgrada za romske porodice, ali na njenu žalost, iz nerazumljivih razloga nije uvrštena u taj program. S obzirom na to da je korisnik socijalne pomoći, godišnje dobija minimalna novčana sredstva kojima uspijeva tek da plati najamninu za stanovanje. Porodica se hrani u javnoj kuhinji u Bihaću, a problem im predstavlja to što je ona udaljena više od šest kilometara.

“Pomognu mi i humanitarne organizacije, najčešće u hrani i odjevnim predmetima, ali sve je to nedovoljno za život dostojan čovjeka. Želim samo da djecu izvedem na pravi put, a sa mnom šta bude”, kaže ona.

Dodaje kako se kaje što je u jednom trenutku podigla ruku na sebe, ali da je to učinila u stanju krajnjeg očaja.

“Boriću se do kraja za svoju djecu, pa makar prosila i do kraja života. Ipak, na ovom svijetu ima i dobrih ljudi koji žele da pomognu”, kaže ova samohrana majka.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici da prebrodi životne oluje više informacija mogu dobiti na telefon: (+387) 060 3588 892.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh