Humanost

Porodica Galešić s petoro djece živi u drvenoj kućici bez vode

Sedmočlana porodica Galešić iz zaseoka Imljani, kod Kneževa/Skender Vakufa, teško živi u drvenoj kućici, bez kupatila i vode, roditelji nisu zaposleni pa iz Udruženja roditelja sa četvoro i više djece apeluju na one koji žele i mogu da im pomognu,

porodica Galešić - Nezavisne.com

Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja roditelja sa četvoro i više djece, i predstavnici Humanitarne organizacije “Budimo ljudi” posjetili su prije nekoliko dana bračni par Galešić, koji ima petoro djece, od kojih najstarija djevojčica ide u treći razred, a najmlađe dijete ima godinu pišu “Nezavisne“…

“Mi smo dobili poziv od naših predstavnika iz Kneževa/Skender Vakufa da jedna porodica živi teško na području ove opštine, obavijestili smo Udruženje ‘Budimo ljudi’ pa smo zajedno s njima posjetili ovu porodicu i pomogli im sa osnovnim namirnicama. Ova porodica živi u drvenoj kućici koja je već poprilično trošna, a Ljubica i suprug ne rade nigdje, već se bave poljoprivredom, žive od dječjeg dodatka, koji nije dovoljan za njih sedmoro.

Ona ima govornu manu, što je dosta uticalo na dvoje djece te i oni imaju poteškoće sa govorom”, kazao je Radovanović. Dodao je da će se potruditi da im na neki način pokušaju angažovati logopeda.

“Ova djeca su živahna i umiljata. Iako nemaju sve što požele kao većina vršnjaka, ipak su zadovoljna time što imaju”, istakao je Radovanović. Prema njegovim riječima, ljudi koji žele pomoći ovoj porodici mogu se javiti ovom udruženje ili da pozovu broj telefona (+387) 065/855-370.

Igor Kremenović, predsjednik HO “Budimo ljudi”, kazao nam je kako je prilaz do ove prodice loš, jer nema puta, a udaljeni su od Kneževa/Skender Vakufa oko 20 kilometara.

“To nije dobra sredina za djecu prije svega jer je kućica daleko i osamljena, Iznenadio sam se kada sam saznao da Ljubica ima 30 godina i još više kada sam vidio da se ne zna potpisati. Zbog toga mi je još više drago što smo pomogli ovoj porodici”, rekao je Kremenović.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh