Humanost

Udruženje “POMOZI.BA” pokreće akciju prikupljanja pomoći za nanu Safiju

Safija Mahmutspahić iz bosanskog gradića Kaknja, koja je poznata po svojoj humanosti i kroz čiji je dom prije rata prošlo 33 djece bez roditeljskog staranja, danas se našla u situaciji da nema od čega živjeti.

Safija Mahmutspahić - Haber.ba

Žena koja je dobitnik općinskog priznanja za humanitarni rad, žena koja sada nema ni za hranu, ni za lijekove, ni za režije, ni za drva, ni za pelene…

39725dfc-9f72-4358-b06a-7278953582be

Nana je još davne ‘79 godine usvojila prvo dijete, dječaka Samira koji je tada još bio u pelenama. Od tada je Safija u dogovoru sa kakanjskim Centrom za socijalni rad primala i odgajala brojnu napuštenu djecu ukupno njih 33.

Živila sam svakako, ali njima sam dala, moreš reć’, komad hljeba – da oni jedu, ja ne bih jela. Nek’ oni budu prvi. Tu nijedno nije bilo ni bolesno, niti je umrlo. Sve sam fino čuvala. A sad ne mogu. Bolesna. Trebaju mi lijekovi, a nema se. Mora se svjetlo, mora se stan platiti. Džaba je“, priča Safija.

Safija danas nije u kontaktu ni sa jednim djetetom koje je čuvala. Kaže – da nije bilo nesretnog rata možda bi i znala gdje se oni danas nalaze.

“Javljali su se prije rata. A iza rata – oni misle da sam ja umrla. A djeca su ko djeca. Šta ćeš. Tuđa su djeca. Ne zamjeram ja tuđoj djeci, ne jave se moja, a nemoli tuđa“, kaže ona.

Iako je mnogo dobrog učinila u životu, ova starica velikog srca danas je došla u situaciju da mora od drugih tražiti koricu kruha. Od skromnih primanja nema dovoljno ni za lijekove ni za hranu.

Udruženje “POMOZI.BA” poziva sve pojedince kao i društveno odgovorne kompanije da se priključe akciji pomoći za nanu Safiju.

Nani možete pomoći na dole navedene načine, a ko bude želio lično da odnese pomoć može se javiti preko oficijelne FB stranice udruženja “Pomozi”, na email info@pomozi.ba ili broj telefona (+387) 062 839 000.

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH

154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva:

Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH

SWIFT CODE:UPBKBA22

IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Pomoć za nanu Safiju

Paypal: paypal1@pomozi.ba


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh