Humanost

MAJKA RASEMA SUZNIH OČIJU PRIZNALA: “Da nam je samo da imamo tovljene piliće, pa da ih hranimo i…”

Da naše malo često nekome znači mnogo, uvjerili smo se i ovaj put, kad se srce otvori, razum, dobročinstvo i kad se složi omladina. Amer i ja uputili smo se put Podrinja u Zvornik u posjetu porodici Šabanović.

Porodica Šabanović - Doznajemo.com

Tekst i foto: Damir DŽAMBIĆ

Majka Rasema zamolila je samo za nešto hrane i lijekove za svoju porodicu i svog bolesnog sina Husejna. U svojoj povratničkoj kući u Zvorniku dočekali su nas Šabanovići, vidno obradovani, sa suzama u očima. Majka Rasema posmatrala nas je izgubljeno, uplakano, dok smo joj darivali od srca sve ono što smo kupili za njenu porodicu. Riječi su bile drhtave, trljala je svoje bolesno lice brišući suze i skrivajući svoj stid. Sin Husejn (1989. godine rođen), kojem je bubreg odstranjen na UKC Tuzla, šutljivo nas je posmatrao, piše “Doznajemo“…

Žive u jako teškim uslovima na osamku u kući koju su izgradili od donacije, ali ne i završili. U kući još uvijek nedostaje voda, kupatilo i još dosta toga. Porodica živi od Husejnove invalidnine koja iznosi 90 KM, a tu pomoć dobija svaka dva mjeseca. Majka Rasema je težak srčani bolesnik i samo za lijekove joj je potrebno preko 150 KM. Nemaju nikog ko bi im pomogao i njihov povratnički život učinio boljim.

Kada smo majku Rasemu pitali u čemu bi im se još moglo pomoći i olakšat život rekla je:

“Djeco nešto hrane, lijekovi i, eto, ako bi moglo da joj se uzmu tovljeni pilići – kako bi mogli hraniti te piliće i na taj način sebi olakšat život.”

Rekli smo majci Rasemi da namjeravamo dati sve od sebe da im pomognemo, uz pomoć dobrih ljudi, sa kojima smo dosad uradili nekoliko akcija i obradovali nekoliko porodica.

Zato vas molimo, dragi moji prijatelji, humanisti, da budemo složni i da obradujemo ovu porodicu onoliko koliko ko od vas može. Da skupimo novac i kupimo tovljene piliće za Šabanoviće, da obezbjedimo nešto hrane i lijekove za majku Rasemu i da ih obradujemo u ove mubarek dane.

Svi koji žele pomoć porodici Šabanović mogu to učiniti uplatama na račun. Za sve ostale informacije: 062/481-955.

7328f7711bb546aab6e4fbbf40e159a7

RAČUNI ZA POMOĆ PORODICI:

Račun za uplate u KM

– Intesa Sanpaolo Banka dd Bosna i Hercegovina,
Obala Kulina bana 9 a,
71000 Sarajevo,
Na ime: Damir Džambić,
svrha doznake: Pomoć porodici Šabanović
račun za uplate u KM: 1543029981518991

Račun za uplate iz inostranstva

– Intesa Sanpaolo Banka dd Bosna i Hercegovina,
Obala Kulina bana 9 a,
71000 Sarajevo,
full beneficiary name: Damir Dzambic,
IBAN code: ba39 1543029981518991,
SWIFT code: upbkba22


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh