Humanost

Povodom ramazana: Uz pomoć IHH-a uručeno 160 paketa pomoći

Ova turska humanitarna organizacija svake godine osigura značajan broj prehrambenih paketa za pripadnike boračke populacije Kantona Sarajevo, te organizuje i ostale vrste humanitarnih aktivnosti koje uvijek za cilj imaju pomoć i podršku porodicama šehida i poginulih boraca, jetimima i ratnim vojnim invalidima.

Uručenje humanitarne pomoći - Anadolu Agency

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, povodom mjeseca ramazana, uručio je danas 160 prehrambenih paketa socijalno najugroženijim pripadnicima demobilisanih boraca i ratnim vojnim invalidima s područja Kantona Sarajevo, javlja “Anadolu Agency”.

“Pakete smo osigurali u saradnji sa organizacijom ‘IHH Insani Yardim Vakfi’. Ovi ljudi su zaslužili da ih nikada ne zaboravimo jer su među prvima stali u odbranu svoje države Bosne i Hercegovine za koju su neki od njih dali i svoje dijelove tijela”, rekao je ministar Fišo.

Prema njegovim riječima, resorno ministarstvo će uvijek nastojati da podrži projekte koji će na bilo koji način olakšati svakodnevnicu boračkoj populaciji.

Ova turska humanitarna organizacija svake godine osigura značajan broj prehrambenih paketa za pripadnike boračke populacije Kantona Sarajevo, te organizira i ostale vrste humanitarnih aktivnosti koje uvijek za cilj imaju pomoć i podršku porodicama šehida i poginulih boraca, jetimima i ratnim vojnim invalidima.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh