Humanost

Hercegovina na nogama: Velika akcija za bivšeg borca Šemsudina koji je ostao sam sa petero djece

Sinoć je u Stocu krenula akcija prikupljanja pomoći za petero djece Šemsudina Ćehića, demobiliziranog borca Armije RBiH iz Bihaća.

Sedmodnevna akcija prikupljanja pomoći - Nap.ba

Njemu je u ponedjeljak dok je bio na protestima sa svojim saborcima pred Vladom FBiH u Sarajevu javljeno da mu je preminula supruga od posljedica srčanog udara u trenutku dok je na Vijestima pratila šta se dešava s njenim mužem i ostalim bivšim borcima na protestima, piše novinska agencija Patria.

Jučer je u Bihaću toj ženi obavljena dženaza. Iza nje, s ocem je ostalo petero maloljetne djece, četiri sina i među njima najmlađa kćer koja ima 18 mjeseci.

– Razgovarao sam jučer ujutro sa Šemsudinom i osjećao sam se jako potreseno i pogođeno. Teške su muške suze i drhtav glas očajnika kroz plač koji govori da ne može i ne zna objasniti djeci šta im se desilo s majkom i zašto je više nemam kaže za NAP novinar Nermin Bise koji je i pokretač ove humanitarne akcije u Stocu.

Sličnu akciju u Mostaru provodi Udruženje “Zajedno za naš grad” Mostar na čelu sa bivšim borcem Nerminom Mehićem i aktivistima tog Udruženja.

-U Stocu mi se priključio u volontiranju Elvir Bešo i jučer smo samo postavili ove kutije za dobrovoljno prikupljanje novčanih priloga za djecu Šemsudina Ćehića. Imam Careve džamije u Stocu nam je također rekao da danas ispred džamije postavimo jednu kutiju, te da će on u svojoj redovnoj hutbi na džuma namazu vjernike zamoliti da se odazovu ovoj akciji. Veliko hvala vlasnicima marketa u Stocu Hercegovina promet, vlasnik Salko Frenjo i Eso Promet, vlasnik Esad Obardović, kao i vlasniku restorana Han u Stocu Dževadu Obradoviću gdje su postavljene ove kutije za dobrovoljne priloge građana, navodi Bise i dodaje:

– Akcija će trajati sedam dana, nakon čega će prikupljeni novac biti izvađen iz kutija, fotografiran i prebrojan, te će svi podaci biti javno objavljeni sa ukupnim iznosom koji bude prikupljen u ovoj akciji. S prijateljima iz Udruženja “Zajedno za naš grad” Mostar koji će doći s kombijem u koji će biti ubačene i namirnice, roba za Ćehiće u Bihaću, a što će se prikupiti zajedno u Mostaru i Stocu, krenut ćemo u Bihać i dostaviti pomoć, što će također biti sve dokumentovano fotgorafijama i detaljnim izvještajem.

Bise kaže da su svoj novčani prilog za ovu akciju već dali: Suada Sivro (100 KM), Eso Obradović (50 KM), Luka Raguž (20 KM)….

Udruženje građana ” Zajedno za naš grad” iz Mostara na čijem je čelu Nermin Mehić također je pokrenulo akciju prikupljanja pomoći za Šemsudina Ćehića. Mehić nam kaže da su se ovoj akciji pridržile grupe sa Facebooka “Pokažimo srce BiH” koju vodi Čapljinka Dragana Nižić- Prce, “od srca srcu” koju vodi Ina Spahić, “Bolji život” koju vodi Maja Mendeš. Oni koji žele da doniraju novac ili hranu mogu to učiniti svakim danom u prostorijama Udruženja od i to u vremenu od 10-12 sati i od 18-20 sati., navodi Mehić.

Na ulicama Mostara pomoć će prikupljati volonterke Udruženja Maja i Tea, koje će obilaziti ugostiteljske objekte. Imaju, napominje Mehić, uredne akreditacije Udruženja i majice sa logom.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh