Humanost

Životna drama: Djevojka iz Sarajeva živi u nepodnošljivim bolovima

Devetnaestogodišnjoj Nizami Čamo iz Sarajeva hitno je potrebna novčana pomoć za operativni zahvat na klinici u Istanbulu. Za troškove same operacije potrebno je 7000 dolara. Nizama je prošle godine liječena u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), zbog komplikacija koje su nastale nakon operacije slijepog crijeva i jajovoda. U bolnici je ležala skoro mjesec dana.

Nizama Čamo - Ekskluziva

Pogrešno liječena

“Za vrijeme njenog liječenja u bolnici na Koševu došlo je do tromboze desne noge. Doktori su tvrdili da je uzrok tromboze dijabetes od kojeg moje dijete boluje od osme godine života. Tražeći mišljenje još jednog liječnika, kćerku sam odvela u Tuzlu gdje ju je pregledao doktor Emil Kabil, koji je pojasnio da uzrok tromboze nije dijabetes. Mom djetetu se praktično noga osušila dok je ležala u sarajevskoj bolnici”, objašnjava Zuhra Čamo, Nizamina majka, piše “Fokus“.

nizama-camo-640x420

Jedini spas od amputacije noge bio je odlazak na kliniku u Istanbul. Zbog nedostatka novčanih sredstava potrebnih za nastavak liječenja, Nizamina porodica javno upućuje apel za pomoć. Akciji se priključuju mediji i svi građani koji su u mogućnosti da pomognu. Potreban novac je uskoro sakupljen, a Čamo prebačena na kliniku “Medical” u Istanbulu.

Liječnici spasili nogu, ali…

“Želim se zahvaliti svim dobrim ljudima koji su spasili nogu mom djetetu. Da prije nešto više od mjesec dana nismo otišle u Istanbul, mojoj Nizami bi amputirali nogu. Liječnici u Turskoj su uspjeli spasiti gornji dio noge, ali je sada problem cijelo stopalo. Zbog slabe cirkulacije, do stopala i prstiju ne dolazi dovoljno kisika. Liječnici predlažu da se uradi angioplastika. Cijena samog operativnog zahvata je 7000 dolara, a mi taj novac nemamo. Moje dijete noćima ne spava i živi u nepodnošljivim bolovima. Ako se ova operacija ne uradi, jedino rješenje je amputacija cijelog stopala. Molim vas, pomozite mojoj Nizami”, zamolila je uplašena majka.

Jedinstveni humanitarni broj telefona 1330, NVO Otvorena mreža, je još jednom u funkciji za spašavanje života, a svakim pozivom donirate 2 KM za Nizamino liječenje.

Nizami se može pomoći uplatom: Čamo Nizama, Raifeissen Bank dd Sarajevo, broj računa: 1613000064451220.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh