Humanost

Porodica Karahasanović vodi borbu za preživljavanje: Kuća se urušava, a problemima kraja nema

Porodica Karahasanović iz Gornjih Kovača kod Zavidovića već duže vremena vodi jednu od najtežih mogućih borbi – preživjeti i dočekati novi dan.

Porodica Karahasanović - Faktor

Eniz Karahasanović (38) je invalid sa srčanim oboljenjem, a osim toga živi bez kuka i sa šarafima u nozi.

I on je bio jedan od maloljetnika koji je dao i snagu i mladost borivši se u ratu, a današnje teške borbe vodi sam, piše Faktor.

Supruga, njihovo troje djece, Enizova nepokretna, teško bolesna majka, svjedoče gorkoj sudbini koja se nadvila nad njihovim domom koji je u fazi raspada.

Prema Enizovim riječima, najteže mu pada što se sve teže kreće, a nije u stanju zaraditi novac ni za najosnovnije životne potrebe.

Minimalna penzija Enizove majke, jedino je primanje koje dolazi u njihovu kuću, a više od pola penzije odlazi u apoteke, za njegove i majčine lijekove.Porodica-Karahasanovic-Zavidovici-134216 (2)

Zahvaljujući dobrim ljudima, kćerka Maida još nije napustila srednju školu, jer joj kupuju mjesečne karte.

Brat Maid pohađa peti razred Osnovne škole Kovači, boluje od dijabetesa. Najmlađa, 17-mjesečna sestra Denisa, nedavno je imala zdravstvenih problema zbog neuhranjenosti.

– O svojim potrebama i ne razmišljamo, najviše nas je strah računa za struju jer ne bi mogli podnijeti isključenje radi djece. Nedavno su dobri ljudi pokrenuli akciju pomoći, gdje su skupljali novac od kojeg ni jednu marku nismo potrošili na naše potrebe. Kompletan iznos smo dali i kupili kravu, ona je naša spasiteljica – priča nam Eniz.

Problemi koji su se nadvili nad ovom porodicom mogli bi se danima nabrajati.

– Najveći problem je kuća koja nema niti jednu ploču, krov se urušava, a trotoari se bukvalno odvajaju od temelja. Zidovi u kući su popucali i sa svakom jačom kišom niz njih curi voda – veli nam on.

Saniranje kuće ili novčani prilozi olakšali bi na jedan način ionako težak život ove porodice.

Pomoć porodici Karahasanović možete poslati na broj žiro računa u Raiffeisen banci na ime:

Eniz Karahasanović

SWIFT CODE: RZBABA2S

IBAN CODE:BA391613000054073481

TRN:1613000054073481

Ili direktno kontaktirati porodicu Karahasanović na broj telefona 061 467 650


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh