Humanost

POMOZITE FAZLIĆIMA: Samohranom ocu potrebno 20.000 KM da bi njegovi mališani dočekali zimu u toplom domu

Teška životna priča porodice Fazlić iz cazinskog naselja Tržac, zaseok Urga-Selimovići, koji žive u izuzetno teškim uvjetima, dirnula je u srca mnoge humane ljude.

Porodica Fazlić - Avaz.ba

Fikret Fazlić je samohrani otac petero maloljetne djece, od kojih je najmlađe smješteno u Dom za nezbrinutu djecu “Duga” u Kulen Vakufu.

Teško je riječima opisati težak način života ove djece i njihovog oca, koji su do pokretanja humane akcije, bukvalno bili gladni. Žive u tuđoj neuslovnoj i nedovršenoj kući bez struje, vode i onih najminimalnijih uvjeta za život. Majka ove djece napustila ih je prije nekoliko mjeseci i svu brigu oko njih preuzeo je njihov otac Fikret, koji se dovija na sve načine, kako bi ih prehranio.

Samohrani otac petero djece) Za ovaj slučaj saznala je Fatima Mujkić iz cazinske MZ Ćoralići, koja im je najprije pomagala donoseći hranu i odjeću, a onda je odlučila pokrenuti humanu akciju, kako bi se ovoj djeci i njihovom ocu sagradila kuća. Zahvaljujući donacijama dobrih ljudi, koji pomažu novčano, u građevinskom materijalu ili fizičkim radom, počeli su radovi na izgradnji kuće za Fazliće. Iskopani su temelji i počelo zidanje objekta, za čiji dovršetak nedostaje još 20.000 KM. Fikret i njegova djeca su presretni, što bi zahvaljujući humanim ljudima, na čijem je čelu Fatima Mujkić, prije zime mogli dobiti novi, topli dom, sa strujom i vodom. Ova priča je ujedno i apel svim humanim ljudima, da se uključe i pomognu, kako bi ovi mališani i njihov otac, zimu dočekali u novoj kući.
5628a28e-696c-40ac-90ba-6d680a0a0a64-racun-za-pomoc
Broj računa za uplate u KM)

Pomozite ovoj djeci, da prije zime dobiju svoj topli dom u kojem će ponovo zagrliti svog sedmomjesečnog brata Arijana. Pomozite da Sara i Fadila krenu u školu i da ovi prelijepi mališani, nikad više ne osjete šta je to nemati struju, vodu, odjeću, obuću, hranu i toplinu doma. Svi koji žele pomoći, mogu svoja novčana sredstva uplatiti na račune Fatime Mujkić, koja vodi akciju za izgradnju kuće porodici Fazlić.

5628a28c-be00-48d4-affc-6d810a0a0a64-devizni-racun-za-pomoc
Račun za uplate iz inostranstva


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh