Humanost

Rudari za porodice poginulih kolega skupili više od 82.000 KM

Ukupno 5.493 radnika iz šest rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine prihvatilo je da učestvuje u akciji prikupljanja finansijske podrške porodicama rudara koji su stradali u jami Raspotočje 4. septembra 2014., čime je prikupljeno 82.395 KM, javlja “Fena”.

Spašeni rudari - Fena

Akciju je pokrenuo Samostalni sindikat radnika rudnika FBiH, a u njoj su učestvovali radnici: Rudnika Kreka (1.554 radnika), RMU Kakanj (1.593), RMU Breza (1.259), RMU Zenica (639), RMU Abid Lolić (317) i RU Gračanica (141 radnik).

Porodicama smrtno stradalih radnika RMU Zenica u jami Raspotočje Hajrudina Bradarca, Mehmeda Dizdarevića, Mehmedalije Halilovića, Fahira Halača i Fejze Isakovića, na sjednici Predsjedništva SSRRFBiH 16. februara u Sarajevu, bit će dodijeljeno po 16.479 KM.

Radnici RMU Đurđevik izjasnit će se o učešću u akciji do kraja februara, dok u RMU Banovići neće biti izjašnjavanja o otvorenom pozivu SSRRFBiH.

Upravni odbor SSRRFBiH zahvalio je svim uposlenim, kao i upravama rudnika koji su dobrovoljno učestvovali u akciji prikupljanja finansijske podrške porodicama stradalih rudara, saopšteno je iz te organizacije.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh