Humanost

Nahranila je prosjaka: A ono što je on uradio 21 godinu kasnije je nevjerovatno!

Priča je počela 1993. godine kada je tada 17-godišnji mladić bio prisiljen prositi na ulicama grada jer je njegova porodica bila u očajnoj finansijskoj situaciji.

Susret - Doznajemo.com

On je skupa sa dva prijatelja došao u grad tražiti posao, ali nisu ga uspjeli pronaći i na kraju su završili tumarajući ulicama Taizhoua u Kini, bez novčića u džepu. Bili su gladni, a čak nisu imali ni cipele.

– Bili smo očajni, nismo vidjeli nikakav izlaz – prisjetio se danas bogati čovjek He Rongfeng, situacije u kojoj im je pomoć stigla neočekivano od jedne mlade žene, piše “Doznajemo“.

Tada je jedna mlada, 24-godišnja žena, po imenu Dai Xingfen, primila Hea i njegove prijatelje. Ona je sa suprugom vodila jedan mali dućan u kojoj se prodaje tjestenina, nahranila ih je, dala im mjesto gdje da prespavaju i novac za željezničke karte kako bi se vratili kući.

Rekla mi je i ohrabrujuće riječi:

Te nam je večeri kazala kako nije sramota biti siromašan i ispratila uz riječi da uvijek trebamo maksimalno nastojati da budemo dobri ljudi – ispričao je Rongfeng, koji je imetak stekao radeći u industriji namještaja.

Nikad nije prestao misliti na nju, i kada je postao bogat, potrudio je se pronaći je u Taizhou i dati joj ček u vrijednosti od milion juana (oko 130.000 eura), čime je dirnuo ovu danas 45-godišnju ženu.

Ona je odbila ček kazavši da im nije pomogla zbog materijalne koristi, ali je prihvatila primiti plaketu na kojoj je Rongfeng napisao da je njegova zahvalnost velika kao planina.

Oboje su ovaj dirljivi susret završili u suzama.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh