Crna hronika

Otkriven identitet automafijaša koji je upucan na Sokocu!

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv 17 osoba

hapšenje - avaz

U pucnjavi do koje je večeras došlo na Sokocu ubijen je Miroslav Milinković zvani Bata, saznaje portal “Avaza”. Ime Milinković itekao je poznato policijskim organima BiH.

Naime, Milinković je i prije bio osuđivan za organiziran kriminal i krađu automobila. Tako je 2021. godine MUP RS vršio pretres na 15 lokacija, gdje pronađeno sedam vozila za koje postoji sumnja da su ukradeni na području BiH i zemalja Evropske unije.
Auto mafija

Na meti auto-mafijaša bila su uglavnom vozila japanskih proizvođača “Nisan” i “Toyota”, a pronađen je i jedan “Peugeot 3008”.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj protiv 17 osoba, osumnjičenih da su od 2020. do 2022. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa, trgovali kokainom na međunarodnom tržištu, i to na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Belgije. Među osumnjičenima je i Miroslav Milinković.
Organizirani kriminal

MUP RS je 2022. godine protiv 16 osoba podnio izvještaj Tužilaštvu BiH u kojem se terete za organizovani kriminal, trgovinu drogom, pranje novca. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh