Crna hronika

Vozač autobusa u Hrvatsku pokušao prokrijumčarit cigarete

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice spriječili su nezakonit pokušaj krijumčarenja 6000 komada cigareta skrivenih u autobusu na graničnom prijelazu Bajakovo.

Carina.hr

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Bajakovo carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar prilikom ulaska u carinsko područje Unije izdvojili su radi kontrole autobus sjeverno makedonskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Sjeverne Makedonije, piše Titox.

Pregledom autobusa, uz uporabu opreme iz programa Hercul III, pronađeno je 300 kutija cigareta (6000 komada) skrivenih u prtljažnom prostoru autobusa i u tvornički zatvorenom prostoru pored stepeništa zadnjih vrata (200 kutija).

Pronađena roba je oduzeta, a vozaču je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 9.000 EUR-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh