Crna hronika

Novi Pazar na nogama: Vjernici u potrazi za tijelom utopljenog Ramiza Rožajca

Dva dana nakon poplava u Novom Pazaru, gdje su prilikom izlivanja reke Trnavice stradale dvije osobe, građani tek večeras mogu mirno da spavaju pošto se rijeka povukla u svoje korito.

Međutim, tijelo utopljenog Ramiza Rožajca još uvijek nije pronađeno.

Tijelo drugog utoljenog novopazarca Safeta Zekića pronađeno je jučer, čak osam kilometara od mjesta gdje ga je rijeka povukla sa sobom na izlasku iz Novog Pazara ka Raški. On je danas sahranjen na groblju u Novom Pazaru.

Džematlije Stambol džamije iz naselja odakle su bili Safet i Ramiz, danas su pretraživali teren zajedno sa policijom i pripadnicima ronilačkog odreda, ali nažalost nisu uspjeli.

Večeras su skoro svi džemati koji deluju u Novom Pazaru pozvani da se sutra uključe u akciju potrage za tijelom Ramiza Rožajca, a u ovu akciju pozvao ih je jedan od velikih islamskih vjerskih autoriteta na ovim prostorima efendija Nedžad Hasanović koji trenutno obavlja funkciju muftije novosadskog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh