Crna hronika

U Vogošći sinoć teško povrijeđen pješak, vozač uhapšen nakon što je otišao s mjesta nesreće

policija - N1

U Vogošći je jučer automobil udario pješaka, a vozač je nakon toga otišao s mjesta nesreće. Vozač je uhapšen u večernjim satima, saopćila je sarajevska policija.

Nesreća se desila u ulici Igmanska-Tome Mendeša u 16:50 sati. B.B. (rođen 1957. u Sarajevu) je automobilom Renault Megane udario pješaka (rođen 2005.). Pješak je teško povrijeđen i prevezen je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Kako je saopćila policija, u ulici Tome Mendeša pronađen je spomenuti automobil. B.B. je u 22 sata uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Osumnjičeni je predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih. O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, po čijem ovlaštenju je urađen uviđaj, saopćili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh