Crna hronika

Preminuo bh. privrednik Senad Islam, vlasnik kompanije Senigor

Nakon kratke i teške bolesti preminuo je Senad Islam (48), poznati bosanskohercegovački privrednik i bivši član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH.

Senad Islam - klix

Islam je bio vlasnik i generalni direktor kompanije Senigor, a svoje ime ostavio je i u bh. sportu kao veliki humanista koji je pomagao klubovima, a posebno FK Goražde, na čijoj stranici je potvrđena tužna vijest.

Kako saznajemo Islam je se u posljednjih godinu dana borio s teškom bolesti, koju nažalost nije uspio pobijediti.

Iz FK Goražde naglasili su kako je ovo veliki gubitak, pošto je preminuo čovjek koji je mnogo uložio u klub.

“Na bolji svijet preselio je naš Senad Islam, čovjek za kojeg bi mogli danima pisati o njegovoj dobroti i o onome što je uradio za naš klub, a i za naš grad. Velika ljudska veličina danas je otišla. Hvala ti za sve što si učinio, molimo dragog Allaha da ti se smiluje i obraduje te Džennetom”, saopćili su iz FK Goražde.

Islam je kao predstavnik Bosansko-podrinjskog kantona bio član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH u eri Elvedina Begića. prenosi klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh