Crna hronika

Dramatična noć za pripadnike GSS-a Novi Grad Sarajevo: Iz nabujale Miljacke izvukli beživotno žensko tijelo

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o mlađoj ženskoj osobi

Na području općine Stari Grad u Sarajevu noćas je pronađeno beživotno tijelo ženske osobe u rijeci Miljacki.

Ovu informaciju su za portal “Avaza” potvrdili iz Dežurnog operativnog centra MUP-a KS. Kako nezvanično saznajemo, riječ je o mlađoj ženskoj osobi.

U velikoj potrazi su pored MUP-a KS, učestvovali i pripadnici GSS-a Novi Grad Sarajevo. Nešto iza 02:00 sata na poziv dežurnog operativnog Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo, Operativnog centra civilne zaštite Kantona Sarajevo, Operativnog centra civilne zaštite općine Novi Grad Sarajevo obavješteni smo da je mlađa ženska osoba doživjela nesreću i pala u nabujalu rijeku Miljacku na Skenderiji.

Odmah smo alarmirali dežurni tim GSS Novi Grad Sarajevo koji su vršili potragu za nestalom na teritoriji Općine Novi Grad Sarajevo tačnije u koritu rijeke Miljacke.

U ispomoć su nam pritekle kolege iz GSS Kantona Sarajevo, Profesionalna vatrogasna brigada Kantona Sarajevo te Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo,piše Avaz

U 3:58 sati smo u nabujaloj rijeci Miljacka, nedaleko od Centra za edukaciju sport i rekreaciju “Safet Zajko”, uočili tijelo na površini koje je nosila rijeka, nakon čega su spasioci pristupili izvlačenju beživotnog tijela uz prisustvo i pomoć policijskih službenika MUP KS na obalu rijeke gdje je obavljen uviđaj – naveli su iz GSS-a Novi Grad Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh