Crna hronika

Dvadeset šestero svoje i bratove djece svakodnevno prisiljavao na prosjačenje

Nusret Osmanović se tereti za trgovinu ljudima, a Dragana Ković za zapuštanje ili zlostavljanje djeteta

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nusreta Osmanovića zbog krivičnog djela trgovina ljudima i Dragane Ković zbog krivičnog djela zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

Nusret Osmanović se tereti da je do 2021. godine na području Sarajeva 26 svoje i od brata djece različitog uzrasta svakodnevno prisiljavao na prosjačenje, bez obzira na vremenske uvjete, uključujući i onda kada su temperature zraka bile u minusu, potom, po kiši i po snijegu. Isprošeni novac djeca su predavala optuženoj Dragani Ković a ona optuženom Osmanoviću koji je od isprošenog novca kupovao narukvice od 740,00 KM i automobil marke BMW u vrijednosti od 14.400,77 KM.

Dragana Ković se tereti da je dozvoljavala Nusretu Osmanoviću da odvozi njenu maloljetnu djecu na različite lokacije u Kantonu Sarajevo u svrhu eksploatacije gdje je i sama sa tom djecom odlazila na prosjačenje. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila sudu oduzimanje automobila marke BMW i 740,00 KM od optuženog Osmanovića i naknadu troškova postupka u iznosu od 12.190,00 KM. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila sudu saslušanje 15 svjedoka, tri vještaka i izvođenje više od 90 materijalnih dokaza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh