Crna hronika

Baku šakama udarao po glavi i prijetio da će je ubiti ako mu ne da novac

Osnovni sud Sokolac potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva iz Istočnog Sarajeva protiv R. D. (20) iz Kasindola zbog nasilja u porodici.

Pretučena baka - sacreenshot

On se potvrđenom optužnicom tereti da je 21. marta ove godine, u porodičnoj kući u Mladičkoj ulici, nasiljem, te drskim i bezobraznim ponašanjem ugrozio spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje svoje bake R. G.

On ju je, prema optužnici, fizički napao i zadao joj više udaraca zatvorenom pesnicom po glavi i ramenima, nakon čega joj je zaprijetio da će je ubiti ukoliko mu ne da novac, što je kod nje izazvalo osjećaj fizičke ugroženosti.

Primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio je spokojstvo i tjelesni integritet člana svoje porodice i time doveo do povrede fizičkog i psihičkog integriteta oštećenih, čime je počinio krivično djelo nasilje u porodici i porodičnoj zajednici – navedeno je u optužnici, piše Faktor.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh