Crna hronika

Maloljetnica sa područja Tuzle javljala dojave o bombama

Policajci Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona (MUPTK) pronašli su i identifikovali maloljetnicu osumnjičenu da je tokom proteklih mjeseci u više navrata upućivala lažne dojave o bombama na području Lukavaca u BiH.

Policija FBiH - 6yka.com

MUPTK je od 10. jula do 13. septembra ove godine preko službenog mejla zaprimio veći broj prijava o postavljenim eksplozivnim napravama na području škola u Lukavca, i to u školama, trgovačkom centru i domu zdravlja.

U cilju rasvjetljavanja spomenutih prijava preduzete su zakonom propisane mjere, odnosno prikupljeni su digitalni tragovi, a izvršen je i pretres, kojom prilikom je oduzeta informatička oprema, te smo došli do saznanja da se u vezu s navedenim može dovesti maloljetna osoba. Riječ je o kaznenom djelu zloupotreba znaka za pomoć i opasnost, a službenici Odsjeka za organizovani i računarski kriminal preduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentiranju navedenog“, rekla je za “Klix” Amra Kapidžić, glasnogovornica MUPTK-a.

Policija je apelovala na sve, naročito na mlade, da se suzdrže lažnih dojava te napominju da je to kazneno djelo i da se tako uznemiruje javnost. Kako piše “Klix“, policija upozorava da će preduzeti sve zakonom propisane mjere kako bi se otkrili potencijalno novi počinitelji ovih djela.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh