Crna hronika

Benjaminu Spahoviću dvije godine zatvora, a nakon toga trogodišnja zabrana upravljanja autom

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je danas sporazum o priznanju krivice koji je s Tužilaštvom Kantona Sarajevo potpisao Benjamin Spahović, optužen za saobraćajnu nesreću na Drveniji u kojoj je teško povrijeđen sin bh. oskarovca Danisa Tanovića.

Benjamin Spahovic - Hayat

Prema prihvaćenom sporazumu, Spahović je dobio dvije godine zatvorske kazne, nakon čega će mu biti zabranjeno upravljanje motornim vozilom naredne tri godine, potvrđeno nam je iz Tužilaštva KS.

Spahović će morati da izmiri troškove sudskog postupka, a produžen mu je i pritvor do početka odsluženja zatvorske kazne.

Njegov advokat Omar Mehmedbašić rekao je ranije za Klix.ba da je njegov klijent pristao na sporazum kako bi izbjegao, kako je rekao, medijski cirkus kao i iz poštovanja prema porodici Tanović. Podsjetio je da Spahović nije bio pod utjecajem alkohola niti narkotika prilikom nesreće te da je odmah pozvao hitnu pomoć i policiju.

Podsjetimo, nesreća se dogodila 11. februara ove godine u ulici Hamdije Kreševljakovića u sarajevskom naselju Drvenija.

Tužilaštvo je teretilo Benjamina Spahovića da je, iako mu je bila izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, napravio više propusta iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi, tako što se kretao nedozvoljenom brzinom od 75,4 km/h u naseljenom mjestu gdje je dozvoljena brzina kretanja 50 km/h te je propustio da zaustavi vozilo ispred pješačkog prijelaza na obilježenom pješačkom prijelazu sa semaforom na kojem je bilo upaljeno crveno svjetlo kao zabrana prolaska za motorna vozila.

Orhan Tanović je tom prilikom teško povrijeđen, ljekari su mu se neko vrijeme borili za život, no on se na svu sreću gotovo u potpunosti oporavio. prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh